Evde sabah, aksam fark etmez, istedigim zaman oturup rahatça hem oyun oynayabilecegim, hem de film izleyebilecegim bir projeksiyon ve hem filmlere yetecek hem de muzik dinlemek icin yeterli bir ses sistemi onerebilir misiniz?
Daha önce ucuz yolla bir projeksiyon deneyimim olmuştu. Hem evde 55 ekran TV'nin olması hem o aralar pek film ile aramın pek olmaması hem de fan sesini biraz yüksek bulduğum için hem de köşeler biraz bulanıktı gibi sebeplerden satıp ileride daha iyi bir şey alırım diye düşündüm sonra öyle kaldı
Aklımdaki model Epson CO-FH01 modeliydi. Çünkü evde MI BOX kutu vardı. Kutu yoksa veya birlikte gelsin diyenler için FH02 modeli mevcut ama gerek yok. Elinizde olmasa bile daha ucuz kutu alıp da bağlanabilir.
Daha sonra ikinci elden Lazer Epson EF-11 mi alsam diye düşündüm. O da kaldı almadım
Ancak TV yoksa 4K TV alınmasından yanayım. İkisi kıyaslanacak ürünler değildir bana göre. Yani en azından bu seviye projeksiyonlarla kıyaslanamaz. Belki çok yüksek fiyatlardaki projeksiyonlarla kapışabilirler bilemiyorum.
Projeksiyonun olayı o biraz puslu görüntüsünden ama büyük görüntüsünden yani sinema havasından hoşlananlar için bana göre. Yani TV yerine geçecek cihazlar değildir.
Sabah akşam dediğine göre zaten ışık alan bir yerde projeksiyonun performansı çok düşecektir. Lumeni yüksek olanlarda biraz daha izlenebilir olsa da asıl performansını karanlıkta veriyor bu cihazlar. En azından gündüz kullanılacaksa bile perdeleri çekmek gerekecektir herhalde.