20-30 bin TL yol bisikleti önerisi

Birisiokadar

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Son altı yıldır sürekli olarak Salcano XRS 700 bisiklet kullanıyorum. Bisiklet 60.000 Km'den fazla mesafe kat etti ve inanılmaz yıprandı.

XRS700 dengi belki biraz üstü disk frenli en uygun fiyatlı önerileriniz ne olur?

Devamlı sürdüğüm ve yüksek hızlarda sürdüğüm için parçalarının sağlam parçalar olmasını istiyorum uzun vadede maddi olarak zorlamaması için.

Piyasadan haberim yok ama 20-30.000 diyebiliriz bütçeye ama ne kadar uygun o kadar iyi.

Not: yol bisikleti oluşuna aldırmadan 3 4 basamaklı merdivenlerden atlayan birisiyim. Eğer karbon daha sağlam olacaksa bütçeyi arttırabilirim. Ama uzun yıllar boyu böyle kullanacağım için uzun vadede sağlam kalması önemli.

Kadro boyum 48cm

Son düzenleme:

Hocam altı yılda 60 bin kilometreyi nasıl yaptınız sorması ayıp.

Aynısının elektriksiz versiyonuda var bende var öneiririm 5 senedir hiçbir şeyi yok hız iyi yapılıyor.

Hocam ben kron kullanıyom gayetde memnunum fakat yol bisikleti olmasına rağmen merdivenden atlayacağım diyorsan bence yol bisikleti alma alacaksanda amortisörlere ve maşalara dikkat et ona göre al. Ben genel olarak kronu seviyorum model olarak hangisi içine sinerse.

Doğru, atlama zıplama olayını dağ bisikletlerinde bile önermiyorlar, yol bisikletini epey erken yıpratacaktır. Yinede bu tarz hareketler olacaksa ona göre en azından farklı lastikler tercih etmesi gerekecek. Bu seferde yol bisiklerinin avantajlarından biri ortadan kalkacak. Birde disk frenlerden bahsetmiş, yol bisikletinde disk frenler çok tercih edilmiyor diye biliyorum sanırım ağırlık ile ilgili.

yol bisikletlerinde disk fren tercih ediliyor yarış bisikletlerinde geçerli pabuç kullanmak. Ve dediğin gibi hem bisikleti yıpratacak hemde kadroyu bile kırabilir ve o ince jantları yamultabilir

Karbon daha kolay kırılıyor diye biliyorum.
Birde disk frenlerden bahsetmiş, yol bisikletinde disk frenler çok tercih edilmiyor diye biliyorum sanırım ağırlık ile ilgili.
Yarışlarda etaba göre jant, lastik, fren tercihi değişebilir. Yüksek hızda yokuş aşağı gidilecek bölümler varsa V-fren yetersiz kalır ki zaten disk kullanıyorlar genelde. Ben de model yükseltmek istediğimde disk frenli modellere yönelmeyi düşünüyorum. V-fren Allah'a emanet, kızaklama ihtimali de yüksek.
Piyasadan haberim yok ama 20-30.000 diyebiliriz bütçeye ama ne kadar uygun o kadar iyi.
Bu bütçeye Sora setli modeller mevcut ama disk fren yok onlarda. 30 bin üstüne çıkarsanız var diskli modeller. 2. el bakın derim bütçe yükseltmeyecekseniz.

merdivenden atlayacağım diyorsan bence yol bisikleti alma
giriş seviyesi bisiklette bile 40 km ortalama yapabilen birisiyim hocam. Eğer demesi doğruysa başka herhangi bir tür bisiklet tatmin etmiyor hız olarak. Yumuşak indirmeyi öğrendikten sonra 20.000 km ne tek bir Rulman bozdum ne de tek lastik patlattım zıplamalardan dolayı.

Hocam altı yılda 60 bin kilometreyi nasıl yaptınız sorması ayıp.
hocam kendimi bildim bileli bebekliğimden beri bisiklet sürerim. En yorgun olup yatıp uzanmak istediğim günlerde bile en az Maltepe Kadıköy arası mesafe gittim çoğunlukla da daha fazlası.

. Bu seferde yol bisiklerinin avantajlarından biri ortadan kalkacak. Birde disk frenlerden bahsetmiş, yol bisikletinde disk frenler çok tercih edilmiyor diye biliyorum sanırım ağırlık ile ilgili.
Bu konuda haklısınız aslına bakılırsa ama benim belli bir zaman çıkartma hedefim olmadığı için benim için sıkıntı olmuyor bunlar. Pabuç fren vardı eski bisikletimde ve sürüş tarzıma göre daha iyi bir frenlemeye gerçekten ihtiyacım var.

Normal bir yol bisikletçisi gibi düşündünüz herhalde ama aslına bakılırsa akşam sırf canı sıkıldı diye pijamalarla yola çıkıp 70 km yapan tarzda bir insanım. Ağırlıkmış lastiğin türüymüş vs çok da umrumda olmuyor. Nasıl geçiyorlar bilmiyorum ama dişsiz normal yol bisikleti lastikleri kullanıyorum viraj yaparken vesaire güzel tutuyorlar.

Son düzenleme:
@Birisiokadar neye karar verdin reis. Ben de 30 gözden çıkardım akıl lazım hangisini alayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…