20-50₺ Şarj Edilebilir Pil Tavsiyesi

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 3600 | RX6600XT Speedster Qick 308 8GB | Kingston Fury Beast 2x8GB RAM | 2TB HDD + 1TB SSD | Attack Shark X2Pro | Bloody B930 | H2002P | MSI CREATOR Z17
Meslek
Grafik Tasarım
Kompakt fotoğraf makinem için alacağım. Ayrıca gerektiğinde diğer AA pil isteyen cihazlara takıp kullanmaya devam edebileceğim bir pil arıyorum.
Şarj cihazı olarak elimde herhalde en başarılı ve en ucuz olan, 18650 pillerin tanrısı Xtar MC1 var. AA piller 1.2V ama bu arkadaş 3.5V veriyor zarar verir. Onun dışında elimde 10'lu ve 2'li bu tür piller için aldığım şarj cihazları var.

Bütçe olarak Ultra bir bütçem yok. Zaten belli bir fiyattan sonra aynı pilin shrinkini (kaplamasını) değiştirip 100 kat 1000 kat diye pil fabrikası fiyatına satıyorlar.

Pillerle aram çok iyidir, pillerden anlarım ve bu bütçe emin olun çok bile. Fakat son 2 yıldır şarj edilebilir AA pil almadım. Çok çeşit ürün var. 2 tanesi 16 liradan 2 tanesi 40 liraya kadar satılıyor ama 40 liralık olan Duracell . Tüm hepsi aynı, renkler fiyat belirliyor dediğim bir markaya para vermek istemem.

GP'yi bataryalarımdan tanırım. 17 yıllık batarya arabayı 2 dakika sürmeme izin verse bile hala çalışıyor. Mantıklı diye aşağıdaki 4+4 paketi hoşuma gitti. Tanesi 7.5₺ ediyor.

Trendyol telefon kaydetme şeyi ile 10 TL'ye indirip 50 TL'ye 8 adet almak mantıklı geliyor.

Fotoraf makinelerinde Duracell daha fazla gittigine sahit oldum standart bakkal pillerine göre. Alacaksanız Duracell onerebilirim.

Fotoraf makinelerinde Duracell daha fazla gittigine sahit oldum standart bakkal pillerine göre. Alacaksanız Duracell onerebilirim.
Şarj edilebilir alacağım, alkaline para vere vere hem cebime hem dünyaya zarar vermek istemiyorum. Duracell f/p olarak bim pilinin gerisinde. Bim pili alkalinlerin en iyisi. 2 pil 40 lira, 4 pil 80 lira... Onun yerine GP alıp 8 tanesine 60 lira veririm.

Hangi pil şarj aletini kullanıyorsunuz yada almayı düşünüyorsunuz? Tavsiyeniz var mı bu konuda?

Ben de şöyle alsam mı diye düşünüyorum. Genel ev kullanımı için.
Şarj aleti olarak çok fazla alete sahibim. Çinden pil alınca gelen dandirik aletlerden tut ekranı olan detaylı bilgi veren aletler var. Li-ion pillerim için XtarMC1 tercihimdir, ekranlı olanın ekranı kapanmıyor geceleri şarj yalan oluyor. Ni-cd piller için büyük bir şarj aletim var, tek yuvaya 3 pil alıyor ve 7 yuvası var. Alacağım pile karar verdim. Peak Power Ni-mh AA piller. 4'lüsü 30 lira civarına bulunuyor. Ni-mh için özel bir şarj aletim yok. 5 liraya nalburumdan aldığım basit 2'li şarj aletimi kullanacağım. Pil 130MA güçle 16 saatte dolarım diyor şarj aleti 150MA veriyorum 5 saatte dolu diyor...

Ali expressden LiitoKala Lii 500 Şarj cihazı aldım. Gerçekten çok iyiymiş, beğendim. Bütün yuvalardan ayrı ayrı işlem yapılabiliyor. Cihazı inceledim ve bu esnada video çektim. Pil için GP yi uzun yıllar kullanıyorum çok da memnunum. Almayı düşünenler almadan önce videoyu izlemelerinde fayda var:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…