20 amper LED trafosunun fanı sökülür mü?

Uğurcan Mutlu

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
elektrik teknikeri,elektronik teknikeri
Merhaba, kendi evime 3 gün önce alçıpan kanalların içine LED döşedim. Mesleğim elektrik ama bir sorunum var. 2 kanal var, toplam 20 mt mavi LED kullandım aydinlatma süper, süper olması bir yana artık evimin içinde bir havalimanı var. 20 amper LED trafosunda 20 mt mavi LED var, fan F35 gibi çalışıyor. Bu fanı söksem bir sorun olur mu yoksa 15 amper fansız bir LED trafosu mu alayım? Bir daha masraf yapmak istemiyorum daha doğrusu o yüzden yazıyorum. Gecenin bu saatinde onun sayesinde uyandık çok şükür.
Şu fan sesinden kurtulursam çok iyi olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanın sessiz başka bir fan ile belki değiştirebilirsin veya belki tozlanmıştır ona bir bak. Fanı sökersen sorun olur.

Daha sıfır ürün neyse yarın sabah gidip başka bir trafo alırım.

Fanı sökmek kısa süreli bir çözüm sağlar. Değiştirin bence de. Çok güzel görünüyor ayrıca aydınlatması. Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim

zaten yarın 3 tane daha trafo alacağım elimde 120mt LED var bir iş almıştım elimde patladı LED'ler trafolar kullanıldı ama dedim elimde varken evi neden komple LED yapmıyayım yarın kontaktör kumanda ve 3 tane trafo alıp tek kumandadan tüm evin LED'lerini yakmayı planlıyorum.

Fanı döksen busefer de soğutması olmayacak fan gerekecek sen en iyisi yeni bir trafo al 15'lik keyfine bak.

Güzel bir pasif soğutma yapılabilir. Uzun kullanımda ciddi derecede ısınmıyorsa fan kullanılmayadabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…