20 Bin TL bütçe ile ilk hangi sistem parçası alınmalı?

geceyry

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selamlar;

Daha öncelerden bir sistem satın almıştım fakat iade etmek zorunda kaldım. Şu an için bazı durumları düzelttim ve tekrar bir sistem toplamayı düşünüyorum.

Normalde hazır bir sistem alacaktım fakat önünüzdeki 7 ay boyunca fazla oyun oynayamayacağım. Bu nedenle sistemi her ay bir bileşen satın almak üzere toplamaya karar verdim. Fakat bu konuda sizlerin yardımına ihtiyacım var. Bütçe olarak 15-20 arası ayırabilirim. Sadece kasa toplayacağım diğer donanımlarım mevcutta elimde bulunuyor.

Oynadığım ya da Oynayacağım oyunlar:
  • War Thunder (Simülasyon)
  • Planetside 2
  • Squad
  • Arma 3

İlk olarak hangi bileşeni satın almak ile başlamalıyım ve hangi sistemi toplamalıyım. Ayrıca sizlerin farklı önerilerinizi de bekliyorum. İyi Sosyaller

Yanlış anlamadıysam şu an elinizde 20k gibi bir bütçe var. Direkt sistem almak daha doğru olur 7 ay sonra fiyatları bilemeyiz.
Hocam taksitle almak yerine her ay bir parça alarak sistem toplamak istiyorum. Hem de fiyat araştırması yaparak uyguna getiririm diye düşündüm. Bu bütçelerde nasıl bir sistem olabilir

Öncelikle ekran kartını almanı öneririm hocam. NVIDIA tarafında yakında 5000 serisi çıkacağı için diğer kartların fiyatında da yükseliş olacaktır. Söylediğiniz oyunlar ve ileriye yönelik olması için 12 GB 3060 ya da 4060 önerebilirim. AMD kısmına fazla girmenizi önermem çünkü DLSS teknolojisi şu an daha stabil.

Öncelikle ekran kartını almanı öneririm hocam. NVIDIA tarafında yakında 5000 serisi çıkacağı için diğer kartların fiyatında da yükseliş olacaktır. Söylediğiniz oyunlar ve ileriye yönelik olması için 12 GB 3060 ya da 4060 önerebilirim. AMD kısmına fazla girmenizi önermem çünkü DLSS teknolojisi şu an daha stabil.

Hocam peki DDR5 sistem mi önerirsin

RAM olarak farklı seçenekleriniz var ama Corsair'ya da Kingston öneririm. Genelde DDR5 sistemler ve uzun kullanımda çok işlevliler. Anakart kısmında şu anlık kafaya takmanıza gerek yok çünkü fiyatları da zaten stabil genelde. Şu anlık ekran kartı NVIDIA'nın RTX serisinden alırsanız geneli güncel ve GDDR6. işlemci kısmında Ryzen 5 5600X önerebilirim genel olarak sistemi besleyebiliyorlar bu da darboğaz olma ihtimalini bırakmıyor. Intel kısmında ise i3 12100F-13100F tercih edebilirseniz bütçenize göre yükselebilirsiniz. Kasa ve PSU da en son alınabilecek kısımdalar ikisi beraber kaliteli akım sağlayan bir markadan alabilirsiniz. SSD için de Samsung veya Kingston almanı öneririm bütçen doğrultusunda.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı