"Kelepçe"den kastınız nedir? Öyle bir aksam bilmiyorum.
"Floydrose" u düzgün model çok. Ancak yeni başlayacağınız bir gitarda Floydrose bulunması sadece sizin işinizi zora sokar.
"Akort"Belki ikinci ele de bakabilirim daha iyi FR ler için fakat bu tür modellerin Floyd Roseleri akor kaçırır diyorlar tam olarak emin değilim, FR'li veya FR'siz önerileriniz varsa nelerdir acaba??
hareketli ile sabit köprü arasında ahım şahım fark olur mu bilemiyorum, bir de tel koparsa masraf çıkacak haraketlide o da beni bir tık geriyor fakat ileride tremolo kolunu kullanırım diye böyle düşündüm yine de kol pek de önemli değilse sabit köprülü çok daha yardımcı olur evet.
İlerde eğer tremolo kolunu kullanırsam akort kaçmasını minimuma indirebilmek için.Mesele şu; sizin Floydrose a neden ihtiyacınız var? Size ne katacağını düşünüyorsunuz?
Evet ama haraketli köprülerde eğer tel koparsa benim kendim tel takmaya çalıştığımda gitara zarar vermeye kadar gidebileceği ve çok uğraştırıcı olduğu söylendi.Tel her yerde / her köprüde kopar. Bu da doğal bir şey. Teli değiştirirsiniz. Köprü faklı olunca tel fiyatı da değişmez.
Bu mantıksız bir cümle. Akort kaçması doğal bir şeydir. Ve hep olacak. Neden buna takılıp kaldınız anlayamıyorum.İlerde eğer tremolo kolunu kullanırsam akort kaçmasını minimuma indirebilmek için.
Floydrose uğraştırır. Diğer köprülerde kendi başınıza yapabileceğiniz / yapmanız gerekn bir şey.Evet ama haraketli köprülerde eğer tel koparsa benim kendim tel takmaya çalıştığımda gitara zarar vermeye kadar gidebileceği ve çok uğraştırıcı olduğu söylendi.
FR olanı unutun. İhtiyacınız yok ve başlangıçta sizi sabote etmekten başka bir işe yaramaz.Sabit köprülüde önerileriniz var mı? Sabit köprülü alırsam aklımda ikinci el veya elime biraz daha geçerse Ibanez RGA42FM, ESP LTD M-200DX NT (şu an indirimde), Jackson JS Series Dinky Arch Top JS32 DKA gibi şeyler var. Veya bütçeme uygun olarak Ibanez GRG7221QA var.
Neden uygun değil acaba? Ses kartı ile daha iyi ses yakalayamaz mıyım, bir de efekt ve programlar ile daha iyi olur diye düşünmüştüm. Ayrıca kulaklığımın girişi USB olduğundan dönüştürücüye gerek kalmaz falan.Ses kartı sizin için uygun değil. Analog nitelikte amfi ile başlamanız gerekir.
Ses kartının efektif kullanımı ileri seviyelerde tercih edeceğiniz şeydir. Gitara onunla b a ş l a n m a z. Kullanımı ile ilgili zorlukları geçtik; ( gecikme, DAW bilgisi, Gain staging bilgisi)Neden uygun değil acaba? Ses kartı ile daha iyi ses yakalayamaz mıyım, bir de efekt ve programlar ile daha iyi olur diye düşünmüştüm. Ayrıca kulaklığımın girişi USB olduğundan dönüştürücüye gerek kalmaz falan.
O kulaklığı ses kartı ile kullanamazsınız.Ayrıca kulaklığımın girişi USB olduğundan dönüştürücüye gerek kalmaz falan.