20 bin TL gitar önerisi

Daha fazla  
Elektrogitar çalmaya öğrenciyken ailemi de zorlamamak amacıyla uygun fiyatlı olmasından dolayı Epiphone'un Les Paul Starter Pack'inin içinde gelen Les Paul Special 2 gitarıyla başladım. Biraz öğrendikten ve kendi paramı da kazanmaya başladıktan sonra daha orta seviye bir gitara geçmek istiyorum. Bunun için yaklaşık 20 Bin TL bütçe belirledim.

Halihazırda elimde Les Paul kasa bir gitar olmasından ve büyük bir David Gilmour hayranı olmamdan dolayı bir sonraki gitarımın siyah bir stratocaster olmasını istiyordum. Fakat Hard Rock ve Metal türlerine de ilgi duymamdan dolayı biraz şüphelerim var. Aşağıdaki attığım Strat ile sert tonları elde edebilir miyim? Tabii asıl amacım o strat ile metal çalmak değil fakat çalmak istediğimde beni hayal kırıklığına uğratır mı? Bu şüphemden dolayı başka gitarlara da bakarken ESP'nin EC-256'sıyla karşılaştım ve hoşuma gitti. Fakat yorumlara baktığımda daha çok başlangıç-orta seviye için uygun olduğunu yazmışlar. Squier Classic Vibe serisinin yorumlarına baktığımda ise Meksika Fender'ları aratmayan daha premium bir seri olduğu yorumları var. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Son düzenleme:
Squier köprde Humbucker ile sert tonlar alabileceğiniz bir düzende. Ancak bir strat kullanıyorsanız en önemli şeyin single-coil olduğunu bilmeniz gerekir.

Gitar frankestein gibi. Strat kimyası bozulmuş bana göre. Gövdenin kavak olması. Pek tercih edilmez. Basswood a yakın bir sound verir bu da klasik ibanez gibi bir sonuca gçtürecek sizi.

Netice; evet sert tonlar alırsınız o gitardan ama bir klasik strat hissiyatını karşılamaz. Kavak gövdelerin yamulmaya yatkınlığı da düşünülürse ben tercih etmezdim.

LTD için ise. Belli ki bir metal gitarı. Stok manyetiklerinin başarılı olduğunu düşünmüyorum ancak ileride yapacağınız birmodifiye ile iyi seviyede bir gitar haline gelecektir.

Squier köprde Humbucker ile sert tonlar alabileceğiniz bir düzende. Ancak bir strat kullanıyorsanız en önemli şeyin single-coil olduğunu bilmeniz gerekir.

Gitar frankestein gibi. Strat kimyası bozulmuş bana göre. Gövdenin kavak olması. Pek tercih edilmez. Basswood a yakın bir sound verir bu da klasik ibanez gibi bir sonuca gçtürecek sizi.

Netice; evet sert tonlar alırsınız o gitardan ama bir klasik strat hissiyatını karşılamaz. Kavak gövdelerin yamulmaya yatkınlığı da düşünülürse ben tercih etmezdim.

LTD için ise. Belli ki bir metal gitarı. Stok manyetiklerinin başarılı olduğunu düşünmüyorum ancak ileride yapacağınız birmodifiye ile iyi seviyede bir gitar haline gelecektir.
Kavak olması ne gibi sıkıntılar yaratabilir? Sanırım Squier olmasından dolayı bir yerden maliyet kısmak zorunda oldukları için kavak kullanmışlar. Sizin başka önerileriniz var mı bu bütçeye?

Kavak olması ne gibi sıkıntılar yaratabilir? Sanırım Squier olmasından dolayı bir yerden maliyet kısmak zorunda oldukları için kavak kullanmışlar. Sizin başka önerileriniz var mı bu bütçeye?
Bilmiyorum ne amaç ile kullanıldığını. Ancak kavak yumuşak bir açağ olduğundan tek parça kullanılamaz. Muhtemelen ince plakalar halinde preslemiş laminasyondur gövde.

Sıkıntı nedir? Strat tonu karakteri konusu ile alder, ya da Ash kullanılır. Diğer ağaç türleri bu karaktere uzak kalır. Strat gibi görünen bir gitara sahip olmak istiyorsanız alabilirsiniz.

Piyasayı takip etmediğim için öneri yapamayacağım. Ancak düşündüğünüz modeller varsa teknik kısımlarında fikrimi belirtebilirim.

Bilmiyorum ne amaç ile kullanıldığını. Ancak kavak yumuşak bir açağ olduğundan tek parça kullanılamaz. Muhtemelen ince plakalar halinde preslemiş laminasyondur gövde.

Sıkıntı nedir? Strat tonu karakteri konusu ile alder, ya da Ash kullanılır. Diğer ağaç türleri bu karaktere uzak kalır. Strat gibi görünen bir gitara sahip olmak istiyorsanız alabilirsiniz.

Piyasayı takip etmediğim için öneri yapamayacağım. Ancak düşündüğünüz modeller varsa teknik kısımlarında fikrimi belirtebilirim.

Hocam peki yukarıdaki modeller nasıldır? Poplar yerine Pine, Nyatoh ve Maple ağaçları kullanılmış. 3'ü de single coil. Humbucker olmamasından dolayı sert tonlar elde edemeyebilirim belki ama sizin bahsettiğiniz strat karakterine daha yakın olur mu?

Pine: Çam zaten. Fender 50 li yıllarda Telecaster üretiminde kullanmış ve vazgeçmişti. Sebebi; çam ağacının şeklinin bozulması ve yamulmasıydı. Şimdi kullanım muhtemelen yine laminasyon olacaktır. Eğer değilse; yamulma aşikar.

Nyatoh: Basswood ve kavağa benzer bir ağaç. Kullanılma sebebi yine düşük maliyet. Ash ve alder artık zor bulunan ağaçlar haline geldi. Sanırım Fender in artık ash kullanmayacağına dair bir açıklaması vardı.

Mapple. En sert ağaçlardan biridir. Strat tan Gibson soundu almak istiyorsanız evet :)

Düşük maliyetli bir strat aldığınızda bu tip tonal ödünler vermek zorundasınız. Diğer türlü Fender almanız gerekiyor zaten. Single- coil ile ağır tarzlar çalamazsınız. Belli bir seviyeden sonra gain kusmaya başlar. Belli bir seviyesi vardır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı