20 Bin TL Render Sistem Önerisi

Ozberk

Hectopat
Daha fazla  
Kuzenim animasyon işinde çalışıyor ve render bilgisayarına ihtiyacı var. 64 GB RAM'li istiyor ama siz herhangi bir şekilde Vatan veya İtopya'dan 20000 TL'ye bilgisayar toplar mısınız ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kuzenim animasyon işinde çalışıyor ve render bilgisayarına ihtiyacı var. 64 GB RAM'li istiyor ama siz herhangi bir şekilde Vatan veya İtopya'dan 20000 TL'ye bilgisayar toplar mısınız ?
Şahsi fikrime göre, ismini verdiğiniz iki firmada istisnalar hariç donanım alınacak piyasada ki en pahalı firmalardır. Gerçi o nasıl bir bütçe ise dünyaları ekledim yine de bitmedi. Render konusuna daha hakim kişiler umarım yardımcı olur.

Son düzenleme:
Q11111.png

Phanteks Enthoo Evolv Atx Cam Kapaklı Gümüş Bilgisayar Fiyatı 800TL
Zotac GeForce GTX1080 Ti AMP Extreme Core Edition 11GB Fiyatı 4670TL

Başlıksız-1.png

Bence idael bir sistem oldu. Monitör dahil mi değil mi yazılmamış.

@Pantheon HDD'den kısıp SSD'ye yatırım yapılabilir. Bu bütçe için düşük bir SSD olmuş.
Olabilir. Bir düzenleme yapayım.

Edit: Maalesef, PSU 650'e çektim, HDD'yi 1TB'ye. Ancak yine 500TL fazla çıkıyor. Kasadan kısmak istemiyorum.

Olabilir. Bir düzenleme yapayım.

Edit: Maalesef, PSU 650'e çektim, HDD'yi 1TB'ye. Ancak yine 500TL fazla çıkıyor. Kasadan kısmak istemiyorum.
Sürekli sinerji paylaşımı yaptığınızı biliyorum nacizane kendi sistemimin de büyük bölümünü topladığım teknolojipazar sitesini tavsiye edebilirim. Herhangi bir sorun yaşamadan 2 sistemin donanımlarını bu firmadan temin ettim, tek sıkıntı montaj işlemi yapmıyorlar diye biliyorum fakat sinerjiye kafa tutacak fiyatları oluyor genel olarak. Bu şekilde fiyat geri çekilebilirse kendisi toplayamasa bile buradan edilen karla işinin ehli bir bilgisayarcıya bile ekmek kazandırabilir.

Sırf merakımdan bir bakayım dedim. Mümkün olduğunca sizin sistemi baz almaya çalıştım ürün içerikleri firmalar arasında farklılık gösterse de (İşlemci Mb değeri, Ssd okuma yazma hızı vs. gibi) kodları esas aldığım için yanlış girilmiş bilgidir diyerek çok önem vermedim. Sıvı soğutma sizin üründen bulunmadığı için ve bende sıvı soğutmadan anlamadığım için mümkün olan en yakını seçmeye çalıştım bu açığı da Psu 850w yaparak nispeten kapattım. Yani birebir aynı olmayanlar da mümkün olduğunca muadil eklemeye çalıştım. Zaten tamamen araştırma amaçlı olduğu için ufak tefek nüanslar olması önemli değil. Fiyat farkının 7 donanım için 2 firma arasında bu kadar yüksek olması normal mi ben ürünleri tanımadığım için yanlış bir şey mi yapıyorum? Arada ki fark 3000 tl yahu, durum gerçekten bu ve ben bir hata yapmıyorsam Ssd yükseltmekle kalınmaz deveye hendek bile atlatılır. 3000 tl ye sistem tavsiyesi isteyen arkadaşlar var. Sizde bir göz gezdirirseniz belki ileride birilerine çok büyük faydası dokunur.
Nanokatalog gibi bir firmamı diye çevrimiçi hizmetlerinden defalarca ürünlerin garantilerini sordum defalarca da firma garantili olduklarına dair teyit aldım, düzeltiyorum marka garantili.
qqqqqqqqqqqqqqqqq.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı