20 bin TL sistem tavsiyesi

Bütçe
20.000-35.000

Memolica

Megapat
Daha fazla  
Merhaba.

Ryzen 5 2600 CPU, 2X 8 GB 3200 RAM, GTX980 GPU, B450 Gaming Plus anakart ve 1440p 144Hz monitör sahibiyim.
Aklımda 5800x3D CPU ve 3070 Ti ekran kartı alıp sistem yükseltmesi yapmak istiyorum. Anakart 5800x3D için biraz zayıf görünüyor. 5800x3D ile problem yaşamam durumunda yeni bir AM4 anakart almak istemiyorum.

İkinci bir fikir olarak ise, orta-üst düzey bir anakart ve AM5 sistem toplamak da niyetindeyim. Ama bunu yapabilmek de biraz zaman alacağa benziyor. Örneğin ilk etapta X670e anakart, RAM, işlemci ve sıfırdan yeni kasa, soğutucu ve güç kaynağı için bütçe ayırabilip, ekran kartı için bir müddet beklemem gerekecek.

Sistem amacı genellikle oyun olup, küçük çaplı video edit vesaire. Bütçe olarak ilk etapta 20 bin lira. Ama AM5 sisteme geçmem mantıklı gelirse yıla bölmek şartı ile esneyebilirim.

Dipnot: Anakart aşığıyım.

Anakartın Ryzen 5800x3D için yeterli ama sıvı soğutma alman gerekiyor onun dışında güç kaynağın ve kasan nedir ona göre öneride bulunalım.

Güç kaynağı Cooler Master MWE600w. Kasa ise Milattan kalma everest. Kasa mutlak değişmeli gibi. Soğutucu ise Vindale kule tipi soğutucu var. @NYTMARE

Güç kaynağı Cooler Master MWE600w. Kasa ise Milattan kalma everest. Kasa mutlak değişmeli gibi. Soğutucu ise Vindale kule tipi soğutucu var. @NYTMARE
Sıvı soğutma şuan stoklarda yok ama fiyatı 1100 TL stoklara gelince alırsın.

Yeni psu ve 240 mm sıvı soğutucu alıp 5800x3d ile AM4 devam et demeni anlıyorum buradan. AM5 bulaşma diyorsun. Teşekkür ederim.

Yeni PSU ve 240 mm sıvı soğutucu alıp 5800x3D ile AM4 devam et demeni anlıyorum buradan. AM5 bulaşma diyorsun. Teşekkür ederim.

Aynen oyun performansı olarak Ryzen 5800x3D hala çok iyi bir işlemci Ryzen 7000 ya da Intel 13.nesil işlemciler senin iyi bir seçenek değil.

Rx6800, 7600x ve am5 bir anakart alırsanız yaklaşık 21 22 civarı tutacaktır. Anakartınız ddr5 de desteklemiş olur ve ileride onu da yükseltebilirsiniz.

@songokce Sanırsam 5800x3d aldığım vakit Anakart ve Ram harici her şeyi değiştirmem gerekecek. Psu, r2600, Gtx980, boşa çıkacak. Anakart ve Ram almış olsam AM5 geçip 2. Bir kasam olmuş olacak ama biraz meşakkatli olacak gibi duruyor. Kararsız kaldım şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…