20 bin TL'ye DDR5 sistem toplamak mantıklı mı?

Makaleler
1
Daha fazla  
20k bütçe ile DDR5 sistem toplamak sizce mantıklı mı? Şu an Ryzen 5 2. nesil bir CPU ve RX 560'lı sistemim var. Amacım Gaming değil ama kullandığım programlar ialemci gucune fazla ihtiyaç duyduğu için birazcık yeni bir sistem arayışına girdim. Bu sistemde önceliğim CPU gücü olacak.

Sizce bu bütçelerde hazır sistem bulunur mu? Kendim toplarsam eğer fiyat farkı nasıl olur?
GPU benim için hiç önemli değil, şu an RX 560 zaten yeterli ama hazır sistemde birkaç bin liraya güzel kart bulunabilir mi?
Gibi sorular var kafamda.
DDR5 olmasına önem veriyorum çünkü ileride CPU upgradeı yapabilirim. Şu an Ryzen 5 5600'lu sistemler 16kya bulunabiliyor ama dediğim gibi DDR5 olması çok önemli.

Bu sistem var hem dediğiniz gibi ddr5 ve ayrıca 4060 ekran kartı var.

Peki bu sistem F/P olarak iyi mi? Piyasa hakkında çok fazla bilgim yok, fiyatı düşmesi beklenir mi? Birkaç ay öncesinde hiç DDR5 sistem yokken şimdi kolaylıkla bulunuyor, zamanla rekabet dolayısıyla böyle bir sistem 18-19kya bulunabilir mi sizce?
Kasa ve PSU'dan da pek anlamıyorum, bu sistem alınırsa kasa ve PSU iyi mi, değiştirilmeye ihtiyaç duyar mi?

F/P olarak şuan ki piyasada iyi.

Fiyatın düşeceğini de düşünmüyorum çünkü küresel enflasyon artıyor.

Kasa ve psu xpg o yüzden değişmeye ihtiyaç duyacağını zannetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…