Vatan Bilgisayar'a gittim geldim. 7800x3D renderda belki biraz yavaş kalabilir ama fazla bir fark olmaz dedi. Oyunlarda zaten daha iyi falan dedi. 240mm MSI MAG dediğim sıvı soğutması ekledi. 32 GB RAM'lerle beraber 30 bin civarına yakın dedi. ASUS B650 anakart ekledi 30 bine yakın dedi. İyi mi? Bir dahaki ay almayı düşünüyorum.
Eki Görüntüle 2518921
Vatan kart indirimleri olunca 28-29 bin TL.
İşlemci internette 4K daha ucuz sıvı soğutma çok pahalı 360mm fiyatına 240mm soğutma mı olur?
Vatan Bilgisayar'a gittim geldim. 7800x3D renderda belki biraz yavaş kalabilir ama fazla bir fark olmaz dedi. Oyunlarda zaten daha iyi falan dedi. 240mm MSI MAG dediğim sıvı soğutması ekledi. 32 GB RAM'lerle beraber 30 bin civarına yakın dedi. ASUS B650 anakart ekledi 30 bine yakın dedi. İyi mi? Bir dahaki ay almayı düşünüyorum.
Eki Görüntüle 2518921
Vatan kart indirimleri olunca 28-29 bin TL.
RAM seçimi kötü duruyor. 7800x3D renderda üzeceğini zannetmiyorum performans olarak belki altında kalır diğerlerinin ama ana odak oyunlardaysa iyi bir seçim olmuş. Anakart biraz giriş seviyeye yakın bir kart ama MOSFET'lerde soğutucu blok iyi kötü olması iyi seçim. Sıvı soğutmayı illa istiyorum demiyorsanız hava soğutma işinizi görecektir. Vatan'dan almak gibi bir zorunluluğunuz yoksa biraz daha aşağıya çekilebilir fiyatlar. Ama o RAM'leri değiştirin mutlaka.
6000MHz - CL30-34 arası Ram'ler şu an için en tercih edilebilir kitler. Patriot Viper bakabilirsiniz hem de uygundu en son.G.Skill Trident Z RGB var 5100'e hocam o nasıl? Sıvı soğutucu biraz daha kasayı rahatlatır diye düşünüyorum görüntü açısından.
RAM'leri o arkadaş seçmedi de ben seçtim öyle uygun diye XPG iyi marka dedim. Kendi kasamda G.Skill Ripjaws var.
Vatan'dan alma zorunluluğum yok da indirimle geleceği için dedim ve kargo bekleme sürem olmaz diye almayı düşündüm. Bu ay işe girip bir dahaki ay ilk maaşımla dizerim bunu.
6000MHz - CL30-34 arası RAM'ler şu an için en tercih edilebilir kitler. Patriot Viper bakabilirsiniz hem de uygundu en son.
Benzer bellekler gskill markasında da var.Hocam Patriot pek bilmiyorum güvenemedim, hem RGB olması görüntü açısından güzel durur diye düşündüm. G.Skill kullanıyorum 5 aydır, gayet memnunum.
Kararımı i7 14700K'den yana kullanabilme hakkım var. Anakart RAM değiştirmeden direkt kolay geçiş yapabilirim. Tabii buna ek olarak 360mm sıvı soğutma eklenecek. Bir de kasayı değiştirmem gerekiyor. Toplam 22 bin TL'ye geliyor daha az masrafla kurtarabilirim aslında.
Anakart 14700K'ya belki tam güç veremez ama 2-3 aylığına idare edebilir bence.
Ryzen tarafında Ryzen 7 9700X düşündüm 240mm ile soğutulur bence.
Ama B650 falan toplam 26-27K'den aşağı gelmiyor.
Benzer bellekler G.Skill markasında da var.
Kararınızı eğer Intel'den yana kullanırsanız tekrar bir güncelleme yapamayacağınızı unutmayın. Yeni çıkacak Intel işlemciler yeni bir soket ile gelecek. Fakat 14700K'nın da uzun bir süre açıkçası güncelleme isteyeceğini zannetmiyorum. Fakat Intel grubu TDP'sinden çok yukarıda wattlar kullanabiliyor. Anakart tabii ki idare edebilir onda problem olmaz fakat yeni anakart alırken daha titiz olmakta fayda var eğer alacaksanız. Şu an tek işlemci güncellemesiyle bundan 3-5 ay sonra anakart-RAM güncellemesiyle masrafı iki taksite ayırmak mantıksız değil. 14700KNIn soğuma performansına iyi bakmak lazım zira hakim değilim pek. Yine 240mm ile de soğutma yeterli olabilir belki.
İntel artık güç çekme işini iyice abarttığı için oc ile 380w kadar güç çekebiliyor. İntele çok güvenmiyorum psu konusundan kısmamak daha iyi olabilir. Ne kadar garip bi konu intel seçsen başka masraf çıkıyor amd seçsen başka.i7 14700K veya kf alırım büyük ihtimal ancak 360Mm'den aşağısı onu kesmiyor. 14700k oyunlarda üzeceğini sanmıyorum sonuçta güçlü bir işlemci. Render performansını da merak ediyorum. Zaten bu sistem beni 3-4 yıl götürse yeterli, daha sonra projeleri başka yerlerde çizebilmek için güçlü bir laptop alacağım mecbur. i7 14700K ve 4060'ı 650W ile tutabilir miyim? Yoksa ek PSU masrafı çıkacak.