20 bin TL'ye işlemci önerisi

Genzonzi

Hectopat
Makaleler
1
Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700 XT OC.
İşlemci: i5 12400F.
Anakart: MSI Pro B660M-A Wi-Fi DDR4 soket mATX.
RAM: 2 X Kingston Fury Beast RGB 8 GB 3600 MHz.
PSU: High Power Gold 600W 80+ Gold.
Soğutucu: ID-Cooling SE-214-XT ARGB.
Kasa: Dark maxima V2.
Sistemimi 2K'da kullanıyorum. Genel olarak Lol ve tft oynuyorum fakat oyun ilerledikçe böyle bir oyunda bile fps'in 90-100 civarlarına düşüyor ve kasıyormuş gibi hissettiriyor. Bu yüzden rahat 200 fps'i görebileceğim işlemci lazım. 7800x3D düşünüyorum aslında ama gene de fikir sormak istedim. Bir konuda zen5 mimari diye bir şey duydum. İhtiyaç var mıdır ? Bana işlemci ve wifi anakart önerir misiniz ? DDR5 sisteme geçeceğim. 20K ya kadar önerilerinizi bekliyorum. 30-35K ise anakart işlemci ve ram ayırabilirim fakat 7800x3d alırsam bütçeyi çok rahat daraltabilirim o yüzden illa 30K tutmak zorunda da değil yani. Ram olarakta 2x16 Lancer 6000mhz cl30 düşünüyorum.

Sistemi komple sat yeni bir sistem kur. 70 bin TL'e güzel bir Ryzen 7 7800X3D RTX 5070 Ti sistem kurulabilir.

Son düzenleme:
Sistemi komple yenile bence. O tierde bir işlemci ekran kartın için overkill olur. İşlemciyi takmışsan kafana almışken en iyisini al 9800X3D o da. Pp de iyiymiş.

Sistemi komple sat yeni bir sistem kur. 70 bin TL'e güzel bir Ryzen 7 7800x3D RTX 5070 Ti sistem kurulabilir.

Hocam ekran kartına ihtiyacım yok ki, konum sadece işlemci.

Sistemi komple yenile bence. O tierde bir işlemci ekran kartın için overkill olur. İşlemciyi takmışsan kafana almışken en iyisini al 9800x3D o da. PP de iyiymiş.

Hocam sistemi yenilemelik bir ihtiyacım yok. Sadece LoL ve TFT oynuyorum o da haftada Max 2 gün. O yüzden işlemci ve DDR5 istiyorum. İlerleyen zamanlar ekran kartı da güncelleyebilirim. OLED monitör de alacağım çünkü.

Şimdilik i5 14600KF'e geç ilerde sistemini komple satıp yeni bir sisteme geç bence.
Oyunlarda Ryzen 7 7700X'den daha iyi, render konusunda ise Ryzen 7 9700X'e denk bir işlemci.

Teşekkür ederim önerin için değerlendireceğim ama soğutucum yeterli gelir mi buna acaba ? Önceliğim AMD almak ama bakalım tabii konum biraz yeşillenir insanlar yardımcı olmaya çalışırsa iyi olacak
Edit 16.06 : Hocam şimdi bi göz gezdirdim de 2K için 7800x3d'ye yakın oyun performansı gözüküyor gerçekten. Bütçe olarakta rahatlatır baya çok teşekkürler iyi bir öneri oldu şiddetle değerlendireceğim. Ama sanırım soketi eski kalacak ve biraz sıkıntılı olacak sonraki satış süreci.

Son düzenleme:
Yeni sistem kurma anlamında dememiştim. Elinizde şu anda i5 14600KF besleyebilen bir anakart var i5 14600KF'i şu anlık sisteminize takın ilerde sisteminizi komple satıp yeni bir sisteme geçin.

Yeni sistem kurma anlamında dememiştim. Elinizde şu anda i5 14600KF besleyebilen bir anakart var i5 14600KF'i şu anlık sisteminize takın ilerde sisteminizi komple satıp yeni bir sisteme geçin.
Ha orası öyle de DDR 5 geçsem daha performans almaz mıyım ki ? Çünkü benim anakart DDR 4.

Ha orası öyle de DDR 5 geçsem daha performans almaz mıyım ki ? Çünkü benim anakart DDR 4.
Biraz fark olur ama bariz bir performans farkı olmaz. İlerleyen zamanlarda ekran kartını yenileyeceğim OLED monitöre geçeceğim falan demişsiniz bu yüzden şu anlık i5 14600KF'e geçip ilerde sistemi komple satıp 70 bin TL civarlarına Ryzen 7 7800X3D RTX 5070 Ti sistem kurmanız daha mantıklı. Bu arada i5 14600KF'e geçmeden önce BIOS güncellemesi yapmanız lazım.

Peki bu sisteme ileride sadece ekran kartı değişikliği yapsam 3 sene ultra 2K rahat götürür mü ? Lakin yurtdışı bağlantım var, gittiğim zaman 5070 ti veya benzeri bişey alabilirim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…