20 bin TL'ye yeni sistem toplanmalı mı?

Yer
İstanbul/Kartal
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba,
20k kadar bütçe mevcut, elimde mevcut olan sistem parçaları aşağıda yazılı. GPU+CPU ve gerektiği halde Anakart yükseltmesi yaparak sistemi mi yükseltsem yoksa yoksa sıfırdan yeni bir bilgisayar mı alsam bir türlü karar veremediğim için siz değerli technopatlara bu konuda danışmak istedim. Gönlümde 3070 tabanlı bir sistem almak var ancak önerileriniz için burada olduğumdan tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Şimdiden herkese teşekkürler.

Mevcut parçalarım:
Corsair Carbide 200R Kasa
Cooler Master 700W 80+ PSU
32 GB DDR4 2666 MHZ Corsair Vengeance RAM
500 GB WD BLUE SSD
1 TB WD BLUE HDD
Gigabyte GA-B350 GAMING 3 Anakart

Hocam AM5 tabanlı bir sistem alarak sistem yükseltmesi yapmanızı tavsiye ederim gerekirse 1 alt model ekran kartı alın ama bu devirden sonra bu paraları DDR4 bir sistem için harcamayın.

Hocam AM5 tabanlı bir sistem alarak sistem yükseltmesi yapmanızı tavsiye ederim gerekirse 1 alt model ekran kartı alın ama bu devirden sonra bu paraları DDR4 bir sistem için harcamayın.
Hocam AM5 sistemlerin fiyatlarına yetişmek mümkün değil. Ekran kartı bayağı düşük olmak zorunda kalıcak.

Hocam AM5 sistemlerin fiyatlarına yetişmek mümkün değil. Ekran kartı bayağı düşük olmak zorunda kalacak.

Elinizdeki GPU ve CPU nedir tam yazar mısınız? Sizin için sandığınız kadar pahalı olmayabilir çünkü sistem altyapınız çok iyi elinizde 500GB SSD ve 700W kaliteli bir PSU var kasanızda var zaten.

Yerinizde olsam RAM'lere overclock yaparım anakartı boşuna değiştirmem, cam kasa alırım ve işlemciye göre iyi bir ekran kartı alırdım.

Eğer kafam NVIDIA ekran kartında daha rahat ediyor illa NVIDIA olsun demezseniz 6750XT, 3070 Ti ile aynı performans ve 6750XT daha bütçe dostu.

Son düzenleme:

Ben böyle bir yol izlerdim üstüne elinizdeki sistemi satarsanız ekran kartını daha üst model alabilirsiniz. 3070 eder mi bilmiyorum ama muhtemelen 3060 Ti alırsınız.

3070 Ti ile 6700 arasında büyük fark var 6700XT seçmek bu farkı çok fazla daha azaltır.

3070 Ti ile 6700 arasında büyük fark var 6700XT seçmek bu farkı çok fazla daha azaltır.

Zaten ben elindeki kasa+PSU ve SSD+HDD hariç sistemi satıp daha iyi bir ekran kartı için üstüne koymasını önerdim. 20k bütçede AM4 sistemi güncellemeye çalışmak saçma, zaten arkadaşta B350 anakart var ya Ryzen 7 serisi takacak ya B550 gibi anakart alıp Ryzen 5 5600 gibi bir işlemci takacak ki o dediğimiz 3070 gibi ekran kartlarını beslesin. arkadaşın elinde ryzen 7 3000 serisi bir işlemci varsa lafım yok o tarafına ama sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…