20 bin TL'ye yeni sistem toplanmalı mı?

Elinizdeki GPU ve CPU nedir tam yazar mısınız? Sizin için sandığınız kadar pahalı olmayabilir çünkü sistem altyapınız çok iyi elinizde 500GB SSD ve 700W kaliteli bir PSU var kasanızda var zaten.
Hocam işlemci Ryzen 5 1600, ekran kartı ise Rx 5500 XT.

Hocam işlemci Ryzen 5 1600, ekran kartı ise RX 5500 XT.

Hocam size kalmış o sistemi anakart RAM ve işlemci sadece rahat 4-5 bin TL civarına satarsınız, ister üstüne ekleyip dediğim gibi bir yol izleyin ister DDR4'te kalın, ama her şeyi değiştirmeniz gerekiyor R5 5600 içi. N B350 en son 3. nesile kadar bilginiz olsun.

Hocam açıkçası DDR5 sistem olmaz diyerek kafadan elemiştim ama tavsiyeniz üzerine bütçemin içinde ekran kartından kısarak daha geleceğe dönük bir sistem kurabilirim gibi duruyor.

Anakartı BIOS güncellemesiyle 5. nesile günceller.

Hocam AM5 tabanlı bir sistem alarak sistem yükseltmesi yapmanızı tavsiye ederim gerekirse 1 alt model ekran kartı alın ama bu devirden sonra bu paraları DDR4 bir sistem için harcamayın.
Hocam tavsiyeniz üzerine şöyle bir sistem düşündüm:
İŞLEMCİ
RYZEN 5 7600X​
ANAKART
GIGABYTE B650M DS3H​
BELLEK
KINGSTON 32 GB 5600 CL36​
EKRAN KARTI
SAPPHIRE RX6700 PULSE​

İşlemci soğutucusu olarak şu an 1500X'e takılı olan Wraith Spire ile bir süre idare edip akabinde güzel bir sıvı soğutma yada hava soğutma takmak istiyorum. Kasayı da buna uygun olarak seçmek istediğimden ve hangisinin uygun olacağını bilemediğimden yine sizden tavsiyenizi rica ediyorum.

@messinicocugu @Yener K. kasa için bu iki isme bir danışın hocam ben kasalardan pek anlayan birisi değilim. Ama sistem genel olarak güzel olmuş. Dediğim gibi şimdilik elinizdeki kasayı da kullanabilirsiniz.
Hocam sizce 3060 12 GB mı 6700 mü? DLSS olayı kafamı çok karıştırıyor.

Hocam sizce 3060 12 GB mı 6700 mü? DLSS olayı kafamı çok karıştırıyor.

Ben başta RX6700 tercih ederdim, bazı insanlar WattMan hatası alabiliyor AMD kartlarla ama 6000 serisinde bayağı azaltıldı deniliyor. DLSS dengi FSR var zaten. Onun dışında DLSS 3.0 her türlü 3000 serisi kartlarda yok. Eğer aradığınız DLSS sürümü oysa. RX5500 kullanmışsınız zaten AMD ekran kartlarına ve oluşabilecek sorunlarına aşinasınızdır diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…