-20 derece bilgisayar kasasına zarar verir mi?

mettoal

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, Rusya'da yaşamaktayım malumunuz burası çok soğuk, -40 dereceleri görebiliyoruz, kapalı bir balkonum var ve ortalama -20 derece balkon, bilgisayar kasamı oraya bıraksam sorun olur mu? Bilgisayar kasası içerisinde nem oluşur mu? Konu ile ilgili veya daha önce tecrübe edinmiş bir arkadaş varsa düşüncelerini rica ederim.

Çok nem yoksa sorun olmaz galiba. Donmasın yani buzla. Ama risk bence, illa ki orada mikro buzlanma olur. İçerde olması daha mantıklı.

Doğal soğutucu hocam. Aman donmasın da

Bence içeride tutmak çok daha iyi olacaktır herhangi bir nem oluşması durumunda bilgisayar gidebilir.

Üzerini kapa örtü gibi birşeyle.

Bilgisayar kasasına ek olarak kutu vazifesi görecek bir dolap yaptırın. Kabloların sadece çıkacak deliği açık olsun ve o deliğe hem petekli demir filtre, arkasına da bez filtre yerleştirin(hava geçirkenli olsun).
Dolabı geniş yaparsanız iyi olur. Dolabı yaptıktan sonra içine 5/6 tane naftalin taneleri bırakın. Demir kasanın altına da hava geçirgenli bez yerleştirin.
Dolabın alt tarafına 10 Mm'lik matkap ucu ile 10/15 adet delik açın.

Nemli ortamlarda çalışan PC'ler için ne önerirsiniz?. konusundan alıntıdır.

HDD varsa yavaş çalışabilir donabilir vs. bilemeyiz. Hiç tecrübe etmediğim için yanlış bilgi vermek istemiyorum. Ama kesinlikle açık balkona bırakma. Cam balkon varsa bırakabilirsin.

Bir de hangi şehir merak ettim?

O kadar soğuktan sonra oda sıcaklığında beklet. Ani ısınmada su damlacıkları birikir. Ardından büyük bir poşete sar, hava almayacak şekilde. Ama kasa içine nem torbası koyduktan sonra sar poşetle.
Ben Gaziantep'deyim. Sobalı evde sobasız odada bu soğuma ve ısınmadan dolayı ekran kartımın ve anakartın boardunda nem halkaları oluştu resmen. Ekran kartım yandı sonraki zamanda.

İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar, elektronikçi bir arkadaşa sordum şimdi, oda balkona bırakma bilgisayar çalışırken ısınıyor -20 derecede nemlenir birkaç gün sonra bozulur dedi. Farklı bir alternatif bakacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…