Son zamanlarda bu konu benim de sürekli aklımı kurcalıyor ve ben de benzer bir arayış içerisindeyim. Aktif olarak
vibe coding yapan biri olarak kendi tecrübelerimi şöyle aktarayım:
- Antigravity deneyimim: limit yenileme sorunları olmasa kesinlikle antigravity derdim. Sırf limitler 5 saatte bir yenilensin diye AI Pro aldım; başlarda Claude modelleri mis gibi 5 saatte bir yenileniyordu ve limiti hayli hayli yetiyordu. Ancak sonra ne olduysa bu süre bir anda 5 gün, hatta 7 gün gibi bekleme sürelerine fırladı. Şu an Gemini 3.1 Pro modellerinde bile bu bekleme süresi sorunu var. Antigravity tarafında şu an tek rahat kullanabildiğin model Gemini 3 flash. "bununla yetinirim, sorunların düzelmesini beklerim" dersen denenebilir ama yakın zamanda çözülecek gibi durmuyor (bence
).
- Cursor ve diğerleri: piyasada çok övülen cursor gibi IDE'lere de baktım ama eğer günün büyük bölümünü yapay zekayla kod yazarak (vibe coding) geçiriyorsan, o 20 dolarlık paketlerin limitlerinin 1 ay yeteceğini hiç sanmıyorum. Limit bitince verdikleri ücretsiz modeller de maalesef pek "sağlam" modeller olmuyor, iş akışını bozuyor.
- Trae denenebilir: şu an alternatif olarak trae IDE'ye bakabilirsin. Çin menşeli olduğu için gizlilik konusu her zaman bir soru işareti elbet ama şu an kayıt olanlara 2 haftalık deneme üyeliği veriyorlar. İçinde kullanmadığın, limiti olmayan boş bir kartın varsa bir şans verebilirsin.
Özetle: eğer benim gibi yoğun kullanıyorsan, 20 dolarlık bütçeyle "en üst segment" modelleri (Claude 4.6 opus vb.) Ay boyunca kesintisiz kullanmak şu anki piyasada biraz hayal gibi duruyor. Yine de trae gibi yeni oyuncuların deneme sürelerini kovalamak şu an için en mantıklı yol gibi.