20 Mbit upload ile yayın açılmıyor

Hanudes

Picopat
Daha fazla  
Merhaba 100Mbit download 20 Mbit upload fiber Superonline kullanicisiyim.
Yayinlarimi 720p 60FPS 6K bitrate ile hem Twitch hem de Kick'te (ayri ayri) aciyorum ve gayet normal bir sekilde acabiliyordum. (ıki PC ile yayin aciyorum)

Sorunum:
Son 1 aydir bazi gunler OBS de uploadim 1000-2000KBPS arasinda gidip geliyor. Internet hizimda bir sorun yok gozukuyor ama canli yayin hiçbir sekilde akici olmuyor.

Superonline ile yasadiklarim:
Bunu ilk sefer yasadigimda Superonline'i aradim ve internet hizimda sorun olmadigini ve yayin acamadigimi soyledim. Onlar da sorunun benden kaynaklanmadigini ve yazilimsal bir sorun oldugunu soylediler. Ertesi gun sorunum duzeldi. 1 gun sonra ayni sorunu tekrardan yasadim ve yine aradim. Yine yazilimsal bir sorun oldugunu soylediler ve ertesi gun yine duzeldi. 1-2 gun sonra yine yasandi ve tekrardan aradim. Bana bir sorun gozukmedigini ve ucretli ekip yollayabilecegini soyledi ben de reddetim. (o sirada belki sorun benim bilgisayarimdadir vesaire diye dusundugumden reddetmistim). Hiçbir şey yapmamama ragmen ne hikmetse internet 1-2 hafta civari hiçbir sorun olmadan calisti. Simdi son 1 haftadir yine sadece canli yayin acarken bu sorunu yasiyorum. Son 1 haftadir denemedigim şey kalmadi. Yaptiklarimi da devaminda anlatacagim. Yine musteri hizmetlerini aradim. Sorunun daha once yazilimsal oldugunu soylediklerini soyledim. Tum her seyi degistirip denedigimi ama hala ayni sorunlari yasadigimi soyledim. O da bana internet hizimda sorun olmadigi icin talep acamayacagini soyledi. (sorunun sadece internet hiziyla alakali olmayabilecegini anlatamadim). Yine ucretli teknik servis yonlendirebilecegini soyledi ve ben yine reddettim.

Bunlara ek olarak Şikayetvar'da sikayet açtım ve otomatik cevap verdiler. (kablosuz baglantiniz gitmemesi icin sunlari yapin diye saçma sapan paragraf yazmislar ama sorunum zaten kablolu)

Sorunu gidermek icin yaptiklarim:
1-ılk olarak ınternet kablomu degistirdim (3-4 farkli kablo ile)
2-eski modemimi router olarak kullaniyordum o yuzden hem routeri degistirdim hem de router olmadan direkt kabloyu takarak denedim.
3- ekstra olarak kablosuz da denedim.
4- hem Kick hem twitchten ayri ayri açtım ve cogu serveri denedim.
5- ıki PC ile yayin actigim icin yayinci bilgisayarini degistirdim (3 farkli PC denedim)
6- belki sorun iki PC yaptığımdandir diye dusundugumden tek PC ile de denedim.
7- modemi fabrika ayarlarina dondurdum.

Bu yukarida saydiklarimdan hicbiri ise yaramadi.

Superonline'in modemi - Huawei-LG8245x6-50
Şu an router olarak kullandigim modem - TP-LINK-W8961n

Şu an yayin bilgisayarım.
Ekran karti: 1050 Ti 4 GB.
Islemci: Ryzen 3 1200.
RAM: 8 GB 2133MHz.
Anakart: ASRock AB350M.

Yayin PC'sinin donanimlari ile alakasi yok cunku 3070'li dolu sistem ile de denedim.
Bana Superonline'in ugrasmak istememesi ve sirf o 600TL'lik ucretli teknik servisini almam icin ugrasi gibi geldi sorunuma yardimci olur musunuz? (eksik bilgi varsa soyleyin ekleyem)

Öncelikle bu sorunu yaşayan tek kişi değilsin. Bir süredir herkes aynı konudan şikayetçi. Sadece Superonline değil. Telekom ve Türknet kullanıcılarından da aynı şeyi duydum. Sana tavsiye edebileceklerim. Öncelikle internetini test etmek için Twitch in sunucu test programı mevcut. Onunla test edebilirsin. Sorunun internet mi yoksa obs mi kaynaklı olduğunu tespit edebilirsin böylece.

Obs dışında bir program deneyebilirsin fakat deneyeceksen mümkünse twitchin kendi yazılımını dene. Çünkü streamelemts yada labs obs altyapısını kullanıyor.

Program değiştirmek istemezsen obs i eski bir sürüme yüklemeyi deneyebilirsin.

Restream.io üzerinden yayın açmayı deneyebilirsin.

Eğer bunlardan biri çözüm olursa yaz lütfen. Bir çok kişi aynı şeyi yazıyor fakat kendim yaşamadığım için çözüm olarak net emin olamıyorum. Eğer çözüm olmazsa özelden yazarsan discord yada benzeri bir uygulamadan yardımcı olmaya çalışırım

Ilk olarak cevabin icin cok teşekkürler. Dedigin Twitch programini buldum gercekten de Twitch'in serverlarinda ya da Superonline da bir sıkıntı var. Degerleri SS de attim. Restream.io ile denedim ama yine 6K bitrate verilmiyor zaten fark ettiysen ortalama 2.5-3K bitrate gibi degerlerde geziyor. O yuzden 3K bitrate ile cok nadir de olsa takiliyor. Bana yazilimsal bir sorun var dediklerinde bir sey denediklerini ve bazi kullanicilarda benimki gibi sorunlarla karsilastiklarini soylemislerdi. Ekstra olarak Streamlabs ile de denedigimi soylemeyi unutmusum ama zaten obs ile cok bir farki yok. Kisaca boylece kalakaldik

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    51 KB · Görüntüleme: 29

Evet senin direkt internetinde problem var gibi duruyor. Maalesef ki Superonline ile görüşmen gerekiyor gibi duruyor Twitch sunucularında problem olabiliyor fakat hepsinde değil sorun yaşadığını söyleyen diğer arkadaşlarda bu değerler genellikle iyiydi. O yüzden senin internet kaynaklı bir problemin var gibi duruyor.

Bu yaniti yazmak icin sabaha kadar bekledim ve tahmin ettigim gibi oldu. Biraz arastirmam ile SUPERONLINE denilen bu firmanin aksam saatlarinde (benim bos olup da yayin actigim saatler) internete kisitlama getiriyorlarmis. Hatta birisi daha bu forumda 20mbit upload ile yayin acamamis ben de oradan gordum. O da Superonline kullanicisi. Kafalarina gore kisitlama getiriyorlar. (Yurtdisina giden internet degerlerindeymis). SS de sabah saatlerinde yaptigim upload degerleri var ve bunlar olmasi gereken sekilde. Yani ben bunu Superonline a mi bildiricem yoksa CIMER e sikayet mi edicem ya da Statik ip satin alman gerekiyor diyenleri gordum sanirsam fiyati da 140 tl onu mu alicam bilmiyorum. Sizce ne yapmaliyim. Not olarak da yayincilik icin kesinlikle Superonline a gecmeyin.

Dosya Ekleri

• 2.PNG
    43,8 KB · Görüntüleme: 21

Superonline'in onu aslında yıllardır yaptığını duyuyorum. Garip olan sizde bunu çok yüksek miktarda yapması. Statik IP muhtemelen size CGN sisteminden çıkmak için önerildi size fakat sorununuzu çözeceğinizi açıkçası düşünmüyorum. Fakat eğer deneyip de çözüm olursa mutlaka haber vermenizi rica ediyorum

Sizin için en iyi çözüm aslında firma değiştirmektir. Kablonet de aynı uygulamayı yapıyor sanırım. O yüzden Telekom, Türknet ya da Netspeed gibi firmalara geçmenizi öneririm. Tabii ki taahhüt ya da altyapı problemleriniz yoksa.

Superonline'a bildirirseniz muhtemelen sonuç alamazsınız. Şikayet konusunda da ne sonuç alacağınızı bilmiyorum.

Son sözünüze katılıyor hatta arttırıyorum. Sadece yayıncılık değil. Eğer bir firma böyle davranıyorsa hiç tercih etmemek gerekli diye düşünüyorum.

Gercekten internetin yogun kullanim saatlerinde twitchte boyle sorunlar bir cok insanda oluyormus. Statik ip yi de aslinda onermediler (Musteri hizmelerinin hicbir fikri yok) ama sikayetvar da gezerken fark ettigim iki sey var birisi ya statik ip ile duzelmis digeri de modemi degistirerek duzeltmisler. Evimde maalesef fiber icin sadece superonline var digerlerinin hepsi Vdsl. Sanirsam 1 ayligina statip ip deneyecegim cozum olmazsa ucretli teknik servis cagiracagim o da olmazsa galiba Netspeed e gecis yapacagim. Suanki verdigim fiyat superonline icin gayet uygundu ondan dolayi cok degistirmek istemiyordum ama baska cozum yok gibi (310 TL veriyorum). Yanitlarin icin tesekkurler. Bir kez daha not geceyim. SUPERONLINE a zorunda kalmadikca GECMEYIN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…