20 buçuk yaşında sayılırım(1997). Boyum 1.61 Ben bu aralar, bunu kafaya takmaya başladım. Bu yaştan sonra boy uzaması imkansız mı? Egzersiz ve tavsiyeleriniz var mı? Eğer imkansız derseniz, boy uzatma ameliyatları varmış, onlar hakkında bilgi verir misiniz? Hayalim 1.75 idi. 1.70'e bile razıyım.
19-21 yaş aralığında ben 3-4 CM kadar uzamıştım, biraz uzama mümkün. Onun dışında ameliyat senin boyunun çok altında kişilere uygulanan kemiklere metal ve çivi tutturularak yapılan zahmetli bir işlem. Ticarethane olan özel hastaneler dışında kimse senin boyunda olan biri için uzatma ameliyatı yapmaz. Birkaç spor dalı ve meslek haricinde uzun boyun getirdiği ekstra bir avantaj yok. Sosyal ilişkilerinde ve iş hayatında boyunun değil, kim olduğunun önemi var. Bence önem vereceğin şey zihnin gelişmesi, sosyal ilişkilerinin gücü olsun. Uzun boylu olmadan da mutlu olup, birçok şey başarırsın.
Birkaç kısa ve başarılı adam:
Daniel Radcliffe -1.64
Antonio Banderas - 1.69
Buruno Mars - 1.65
Lars Ulrich - 1.66
Kevin Hart - 1.57
Peter Dinklage 1.35
Bilimsel olarak erkeklerde 24 yaşa kadar boy uzaması mevcut fakat bu kişiden kişiye değişiyor. 18 yaşından sonra kendini salmışsan boy uzaması için kendi kendine uzaması çok zor. Maksimum 1 2 cm anca uzar. Balık türleri, bacak, omurga egzersis ve sporları ile gene de şansın var.
Tabii genetikle de alakası çok. Ailende erkeklerdeki durum ne?
20 yaşından sonra çok ama çok az uzar. Ameliyata karşıyım. Sizi siz olduğunuz için sevecek insanlarla ilişkiler kurmalısınız. Yoksa boyunuz 1.97 olsa bile aldatılmaya ve beklenmedik yerden darbe almayı çok yaşarsınız. 20 yaşında bir insanın bu durumu kabullenmesi gerekli. Memlekette zaten genel olarak boylar o civarlarda. Bir kaç yıl içinde bir kaç santim daha artar boyunuz. 20'den sonra faydası olur mu, bilmiyorum ama basketbol oynamanızı tavsiye ediyorum. Hem kendinizi bir spor dalında geliştirirsiniz, hemde belki faydası olabilir. Boy problemi ve onun gibi basit şeyler insanı intihara sürükleyebiliyor. Sadece bu yüzden bile intihara kalkışan sayısız insan var. Bu nedenle bu NORMAL gerçeği kabullenmelisiniz.
Benim 18 yaşımda 180 boya ulaştı ancak sonrasında hiç ilerlemedi, 21'e giriyorum ve hala 180.
20'li yaşlardan sonra çok da fazla bir yükselme bekleme derim. Beslenmene dikkat etsen, spor yapsan bile bu saatten sonra çok mümkün görünmüyor.
Ben 180 boyluyum ancak küçüklüğümde beslenme konusunda çok sıkıntılıydım, çok seçici biriydim.
Et süt peynirmiş bunları tüketmeyen bir çocuktum. Kesinlikle beslenmem yetersizdi, ama 180 boya sahip oldum üstelik ne annem ne de babam ben kadar uzun değil, net 10cm+ kısalar.
Biraz da şans işi bu, kendini olduğun gibi kabul etmeye odaklan. Ben de yapılı bir vücudu çok istiyorum ancak olmuyor. 60KG bandını geçemiyorum Ben de 180 boya karşılık 75KG olmak istiyorum ancak olmuyor işte
@196132, babanız 1.75 ise annenizin boyunun 1.65 olduğunu varsayıyorum. (1.75+1.65=3.40 m, 3.40/2=1.70 m, 1.70 m + 13 cm= 183 cm. Bu hesaba göre sizin boyunuzun 1.83 metreye kadar uzama ihtimali var ama 20 yaşına geldiğiniz için bu uzunluğa ulaşmanız artık imkansız.
Ergenliğe giriş yaşı da önemlidir boy uzamasında eğer 12-13 yaş ile 16-17 yaş arasında hızlı uzamışsanız yine 20'li yaşlarda boy atmanız biraz zor olacaktır.
Bir de spor konusunda egzersize önem verin özellikle esneme ve sallanma hareketine (barfikste) ayrıca daima duruşunuz düzgün ve dik olsun zira yanlış duruş sebebi ile kimi insanlar 3 cm kadar kısa gözükebiliyorlar. Sakın ha kendi vücut ağırlığınızı kullanarak ya da ağırlık(dumbell, halter vb.) kullanarak spor yapmaya kalkışmayın sonra kaslarınız daha da gelişir ve boy uzaması imkansız hale gelir.
Bir de @BilgisayarKurdu, o boya hiç olmamış o kilo. (Boyunuza göre ideal kilonuz 70-75 aralığıdır.) Yani nasıl söyleyeyim Rıza Babaya yakışmıyor bu kilo . Bir diyetisyenle görüşün kilo almakta kararlıysanız.
Arkadaşlar, iki kamyonun ortasına yatacağım ayaklarımdan ve elimden bağlasınlar, biri bir taraftan çeksin, diğeri diğer taraftan çeksin. 20 cm boy uzaması işte
Bir de @BilgisayarKurdu, o boya hiç olmamış o kilo. (Boyunuza göre ideal kilonuz 70-75 aralığıdır.) Yani nasıl söyleyeyim Rıza Babaya yakışmıyor bu kilo . Bir diyetisyenle görüşün kilo almakta kararlıysanız.
Doğru söylüyorsun sağ ol var ol Ancak vermiş oldukları programa uymakta zorluk çekiyorum.
Bisiklet kullanan insanım, metabolizmam çok hızlı. Çok şükür hiçbir sağlık problemim yok.
Benim babam 23 yaşından sonra 2cm uzamış.Boyu şuan 1.81 20'den sonra uzar ama çok zor ben 17 yaşındayım 1.98'im 4 ay önce 1.97 idim (ayakkabısız).Olcağı varsa yapcak birşey yok.