20 yaşımda aile baskısı ve meslek seçimi çıkmazı

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar, moralim bozuk. 20 yaşındayım, 20 yıldır böyle sürekli tatsızlıklar ve şu anki ben onları görünce soğuk ve tek kelimelik cümleler kurup geçiyorum, direkt iş uyku döngüsündeyim. YKS'ye girdim, o kadar emek verdim. Meslek lisesinden mezun olup stajımı tamamladım. Hedefim YBS idi, son anda kazanamadım, az bir farkla. Neyse PC programcılığı okuyayım dedim, babam hemen ters köşe yaptı (onun istediği bölüm değil diye). Hemen "tek kişiyim okutamam" vs yaptı. Son anda neyse dedim geçtim, bak bunu pas geçtim. Sonra neyse Mersin'den Gebze'ye geldim, amcam sağ olsun iş buldu, çalıştım kargocu oldum. Zaten liseden lojistik mezunuyum. 5. ayım oldu, ailem de geldi. Babam yine sorun çıkarmaya başladı, sinir krizi geçirdi aileye vs. Geçen yıl da bunları yapmıştı, şu an yüzünü görmek istemiyorum, tiksindim, uzaklaştırdı kendinden. Zaten küçüklükten de bu tarz eylemleri olduğu için öyle davranıyorum. Geçen de aile akrabalara "okumadı bir bok olmadı" diyor. Gelmiş sanki bilmiyormuş gibi bana "neden okumadın?" diyor. Yüzüne vurunca sustu. 5. ayım ve işten onun yüzünden yine çıkıyorum. Akrabaların olduğu yere tekrar Mersin'e gidiyoruz. Artık bıktım, az daha üzerime gelinse bırakıp direkt sözleşmeli vs. askerlik düşünüyorum. Buraya kadar okuduğunuz için sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…