Kurumsal firmada değilseniz, tahmin ediyorum, en iyi ihtimalle günde 12 saatten aşağı çalışmıyorsunuzdur. Bu durumda özgüven uyumaya vakit ayırabilmeye yarar ancak.
Okul mevzunuzu anlamadım. Lise / Üniversite okuyanların mecliste amcası dayısı mı oluyor?
Gelir asgari ücretin elbete üstündedir ama bu ülkede geçim standartları belli. 10 yıldan fazla gıda / yemek sektöründe yöneticilik yapmış biri olarak, size öngörülen maaş ile sabit Harcamalarınızı çıktıktan sonra geleceğinize yatırım yapacağınız birikimi sağlayabileceğinizi düşünmüyorum.
Kurumsal bir firmada değilseniz sigortanız da, sizin adınıza sigortaya gösterilen emeklilik payınızın da düşük gösterilmesi, fazla mesailerinizin, resmi tatil ve yıllık izin haklarınızın gasp edilmesi de söz konusu. özellikle sizin sektörde gelenek heline gelen unsurlar bunlar. Yetkinliğinizin kısıtlı olması, işverenin "nasılsa gidecek başka yeri yok" diye düşünüp iyice suistimal edebilir olarak görülmenize sebep olacaktır.
Mesleğiniz size kariyer yaptırmaz. Fırın ustasından restaurant müdürlüğüne, oradan bölge müdürlüğüne, oradan CEO luğa yükselme inkanınız yok. Kendi işinizi kurmak zorundasınız.
Yarın bir gün, birinin adamına "kışt" dersiniz bütün emeğinizi çöpe atarlar. Bulunduğunuz yerde/firmada ustasınız, başka bir yer sizi usta olarak nitelendirecek mi? Kabul edecek mi?