20 Yaşında Üniversiteye Hazırlanmak

Makaleler
3
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Yazılımcı olmaya çalışıyor.
İlk yıl mezuna kalmıştım, 2. yılda Turizm İşletmeciliği kazandım. Şu an 2. sınıf öğrencisiyim fakat ne okuduğum bölüme ısınabildim ne de arkadaş ortamına. Belki zorlayarak üniversiteyi bitirebilirim fakat okuduğum bölümü sevmediğim için ve sosyal hayatta insan ilişkilerim çok iyi olmadığı için iş bulamazsam diyede korkuyorum.

Ablam sık dişini bir daha sınava hazırlan sevdiğin bölümü oku diyor. Çalışırsam sevdiğim bölümü yani Bilgisayar mühendisliğini kazanacağımı düşünüyorum ama yaşıtlarım 4. sınıf okurken ben tekrardan 1. sınıf okuyacağım için biraz koyuyor da açıkçası. Ayrıca Bilgisayar mühendisliğini de bilgisayar başında vakit geçirdiğim için severim gibi geliyor yoksa ciddi anlamda sevdiğim iş yok galiba bu hayatta.

Sizce ne yapmalıyım ve siz olsaydınız ne yapardınız? He bir de şu anki okuduğum bölüme 10 üzerinden 2 verirsem Bilgisayar mühendisliğine 5-6 veririm. Yani bir nebze daha severim gibi geliyor.

Ben 1 sene üniversiteye hazırlanmış, 2. sınıftan üniversite bırakmış, tekrardan 4 yıllık bir üniversiteye girmiş, mezun olmuş ve ardından yüksek lisansa başlamış birisi olarak yaşın öneminin olmadığını net bir şekilde söyleyebilirim. Mutlu olduğun ve gelecek gördüğün şeye odaklan.

Ben de seninle aynı durumdayım diyebilirim. İngilizce Öğretmenliği isterken, öğretmen ve aile baskısıyla İngiliz Dili ve Edebiyatı'na geldim. Hazırlığı geçtim ilk senemdeyim, ne bölüme ısınabildim ne de ortama. Bu sene puanım kesilecek diye bu bölümü okuyorum, seneye tekrar sınava gireceğim. Aslında bu sene girecektim kendime güveniyorum fakat ailem okulu bırakmamı istemiyor. Ben de senin gibi yaşı dert ediyorum ara sıra, haklısın çok koyan bir durum ama bu durumu ''sene kaybetmek'' olarak değil de geleceğe yatırım olarak düşün, geleceğin ve mutluluğun her şeyden daha önemli. Beni sadece ailem değil etrafımdaki kimse desteklemiyor okulu bırakmak ve tekrar hazırlanmak konusunda. Senin hazır destekleyenin varken bu şansı elinden kaçırma derim. Tekrar ediyorum ama mutluluğun okuduğun bölümden daha önemli.

Bölüm seçimin ile ilgili de şunları söyleyebilirim ki bilgisayar başında vakit geçiriyorsun diye sevebilme ihtimaliyle hareket etme. Bilgisayar Mühendisliği ile ilgili derin bir araştırma yap ve ona göre karar ver.

Ben 2 kere üniversite terk edip 3.'yü bitirdim. Eskişehir Anadolu'da okudum. Net bir şey söyleyim. Hiçbir şekilde yaş problemi çekmezsin hiç kafana takma keyfine bak. Yaş farkı sadece liseden mezun olana kadar olan süreçte yaşanan bir komplekstir. Üniversitede 40 yaşında da öğrenci arkadaşın olacaktır. Burada en değerli mesele senin arkadaşlarınla sohbetin dostluğundur. İyi ilişkiler kur, yardımlaş ve olabildiğince aktif olup kendini geliştirmeye ve tecrübe edinmeye bak..

Öncelikle tavsiyem hayatı bir koşu yarışı gözüyle bakmaman 1-2 sene önemli değil o süreyi ilerde iş aramak içinde geçirebilirsin uyduruk bi yerden mezun olursan,biraz kalbinin sesini dinlemeni öneririm gün ,ay hesabıyla başarı gelmiyor maalesef kısa zamanda büyük işler yapmak için öncelikle doğru hissettiğin yerde olmalısın

21 yaşındayım ve 2020'deki üniversite sınavlarına hazırlanıyorum bu işin yaşı başı yok 30 yaşında da çok iyi gözde üniversiteler kazanan tanıdıklarım var. Mühim olan gerçekten tekrar hazırlanmak isteyip istemediğiniz. Eğer istiyorsanız kulaklarınızı tıkayıp sadece hazırlanmalısınız, istedikten sonra başarılamayacak hiçbir şey yok. Ancak hedeflerinizi koyarken bana kalırsa realist olmalısınız ki sonrasında üzülmemek adına. Çok uç hedeflerdense ben bunu yapabilirim dediğiniz üniversiteye yada alana yoğunlaşmak gibi. Ve size bir tavsiyemde yeteneklerinizi keşfedip o alanda ilerlemeniz.

Şu hayatta kesin yapmaktan zevk alırım dediğim bir meslek olsa hiç düşünmeden gideceğim peşinden de işte hiç yok. En fazla dediğim şey severim gibi falan. Onun dışında seveceğime emin olduğum bir meslek yok ve ya ben bulamıyorum. Hayır hayatı ot gibi yaşıyorum desem öylede değil, yani en azından elimden geldiği kadar, bütçemin el verdiği kadar ve bildiğim kadarı ile hayatın farklı alanlarında ki farklı yaşam tarzlarını deniyorum ama yok, olmuyor. Yeteneksiz olarak gelmişim galiba dünyaya.

Neyse bakalım yakın bir arkadaşımla daha konuştum oda bölümünü bitiremeyeceğini düşündüğü için tekrardan hazırlanmayı düşünüyor. Olmadı beraber karar verip beraber çalışalım diyoruz.

25 yaşındayım. Turizm Seyehat bölümünden 4 yıllık Turizm İşletmeciliği'ne geçtim. Sınıftakiler 18 yaşında ama sorun yaşamıyorum. Okumak güzel daha da çok gençsin hem. Kafana takma böyle şeyleri biraz akışına bırakmaya çalış. Çok düşünme bedenini ve ruhunu yorar.

Bende sizin durumunuzdayım, hiçbir meslek ile bağlantı kuramıyorum kendime. Bilgisayar ile aram çok iyi fakat bilgisayar mühendisi yada yazılımla bile uğraşmayı düşünmüyorum. Bunun üstüne kendimin kuvvetli yanlarını keşfetmeyi düşündüm ve sözel yanımın iyi olduğunu buldum. Sözel ve eşit ağırlıktan sınava girmeyi düşünüyorum bölüm olarak hedefim yok fakat kesinlikle iyi bir üniversitede okuma hedefim var en azından hedef hedeftir bana kalırsa.

Ben 1 yıl sınıfta kaldım. Üstüne istediğim bölüm tutmayınca (Aslında matematiğe de yatkınımdır ve ülkenin en iyi matematik bölümlerinden biri olan ODTÜ Matematik bölümüne bile tutuyordu ama nedense istemedim, onun yerine Bilgi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği'ni burslu olarak yazıp girdim) bari zevkine hazırlık okuyayım diye hazırlığa kaldım. Şimdi de merkezi yatay geçiş yaparak istediğim bölüme geçeceğim. Lise 1'i okuduğum arkadaşım 3. sınıfa giderken ben 1'e başlayacağım. Bir arkadaşım da Galatasaray Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümüne girdi fakat sevmedi, o da merkezi yatay geçiş yaptı şu an Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünde, o da 1 yıl kaybetmiş oldu. Her şey gönlünüzce olduğu sürece bırakın 3-5 yaş büyük olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…