20 yaşından sonra iyi bir matematikçi olabilir miyim?

betray4l

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GAINWARD GeForce RTX5060 Ti PYTHON III 16GB - Amd RYZEN 5 7500F - Patriot 32 GB Ram - MSI PRO B650M-E DDR5 AM5 Soket
Başlıkta da gördüğünüz gibi şu an bilgisayar programcılığı ön lisans bölümünü okuyorum. Programlama temelleri, web tasarım ve kodlama gibi derslerim mevcut. Bu derslere çalışırken kod yazmaya çok fazla ilgi duymaya başladım ve yazılım mühendisliği çok fazla ilgimi çekmeye başladı. Matematik temelim neredeyse sıfır. 8. sınıfa kadar. Lisede yabancı dil okuduğum için temel düzey matematik görüyorduk. Bu yaştan sonra matematiği temellendirebilir miyim? Dediğim gibi matematikle alakam hiç yok ama yazılım mühendisliği çok cazip bir şey gibi görünmeye başladı bu yaştan sonra sizce olunabilir mi? Matematiği ileri düzeye çıkarabilir miyim eğer evet dersenizde nasıl bir yöntem izleyebilirim 0'dan matematik için çalışma düzenim nasıl olmalı önerdiğiniz test kitabı falan var mı? Benim için önemli eğer sorduğum bütün sorular hakkında bilginiz düşünceniz varsa hepsine cevap yazmaya çalışın rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki yapılabilir matematik pratik bol tekrar antrenman işi zibilyon tane kaynak var video var internet hocası var artık matematik öğrenmek daha erişilebilir ve kolay eskiden özel hoca tutmak dışında sıfırdan matematik öğrenmek zor ve kısıtlıydı ancak artık ChatGPT var YouTube var sıfırdan matematik temeli oluşturmak mümkün kısaca sadece fazla zaman ayırman gerek düzenli tekrarlı gitmen gerek.

50 yaşında da olsan 2+2=4 den başka bir şey bilmesende akademik anlamda bile matematik öğrenip doktora bile yapabilir makaleler yayınlayabilirsin. Önemli olan merak istek sabır ve istikrardır.
Sende zaten istek var geriye kalan şey sabır ve istikrar. Bunu da yapabilirsen öğrenirsin. Peki nasıl olacak yaptığın programa sabit bir şekilde uymaktan geçer. Yani bugün canın sıkıldığı halde çalışman gerekiyorsa ve sende çalışıyorsan istikrarlısın demektir.

Nasıl çalışman gerektiğinide aşağıdaki linkten öğrenebilirsin.

Cevabınız için teşekkür ederim Yarından itibaren Mert hoca ile 70 günde TYT kampına başlayacağım ders anlatım kitabını sipariş verdim umarım hayal ettiğim gibi gider program

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…