20 yıllık hard disk kullanılır mı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel i3 12100F
16gb (8x2) 3600MHz CL18 Ram
550w Power Supply
Gigabyte H610m K DDR4
Gigabyte Windforce 4060 8gb
Windows 11 Pro
Meslek
Öğrenci
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG HD160HJ
Anakart
h610m k ddr4
Evde garajı karıştırırken eski pcleri buldum birinin içindeki hard diski söktüm 500GB SSD bana yetmediği iiçn kullanmayı düşünüyordum fakat CrystalDiskInfo'da sağlık durumunu öğrenmek istedim sağlık yerinde dikkat yazıyor, HD tune verileri ise böyle: (daha dün hard diski PC'ye takıp çalıştırdım ve ondan önce de kullanılmadığına eminim ancak 2022 ve ağustos 2024'te değiştirilmiş dosyalar var)

Ekran görüntüsü 2024-09-04 132038.png

Ekran görüntüsü 2024-09-04 131728.png

resim_2024-09-04_132552644.png

Çok güvenilir bir depolama aygıtı olmayacaktır. Geçici olarak kullanacaksanız yani bozulursa içindeki datalar amaan silinsede olur dediğiniz datalarsa tabii ki kullanabilirsiniz. Ben de sizinki kadar eski olmasa da eski laptoplarımın harddisklerini halen kullanıyorum sistemimde.

Çok güvenilir bir depolama aygıtı olmayacaktır. Geçici olarak kullanacaksanız yani bozulursa içindeki datalar amaan silinsede olur dediğiniz datalarsa tabii ki kullanabilirsiniz. Ben de sizinki kadar eski olmasa da eski laptoplarımın harddisklerini halen kullanıyorum sistemimde.

LoL Valorant vs kuracağım onların dosyaları bozulsada olur.

Hocam aklınızda olsun, yüklenme süreleri hayli artacaktır. 7200 RPM ise yine bir nebze iyi olur ama geçen burada Valorant HDD yüzünden geç açıldığından süreli ban yemişti.

Neden peki başka bir şeyden dolayı olabilir mi?

Hocam HDD'de oyun içi kaplama harita yüklenmesi vs. çok daha yavaş oluyor. Normalde Valorant'ta maç 5 6 saniyede açılacakken bu HDD'de 1 dakikayı bulabiliyor. Aynı zamanda bazı oyunlarda anlık drop da yiyebilirsiniz oyun sırasında bir yükleme kısmına denk gelirseniz.

O zaman en iyisi bu HD'de fotoğraf vs yükleyeyim ben oyun kurmak için bir disk öneriniz var mı?

HDD Steam falan kur onun gibi programları kur veya edit yapıyorsan atabilirsin ama yine de editleri uzun tutma silinebilirler.

O zaman ekran kaydedici konumu olarak kullanamk daha doğru olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı