200.000+ TL sistem toplama önerisi

Bütçe
200.000

Quurlu

Kilopat
Daha fazla  
İyi Forumlar arkadaşlar. Biraz araştırma sonucu aşağıya bırakacağım sistemi toplamayı düşünüyorum. Fikir ve önerilerinize açığım.

ASUS ROG CROSSHAIR X670E​

AMD Ryzen 9 7950X3D​

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24 GB OC​

G.Skill Trident Z RGB F5-6000J3040G32GX2-TZ5RK hafıza modülü 64 Go 2 x 32 Go DDR5 6000 MHz​

Corsair 5000D​

Arctic Liquid Freezer III - 360​

ASUS ROG STRIX 1200G​

Arta kalan bütçe ile 4K OLED monitör almayı planlıyorum fakat inanılmaz bir stok sorunu yaşanıyor ülkede. MSI MPG 321URX, Asus PG32UCDP, Asus PG32UCDM modelleri arasında kaldım. Asus'un dual mode monitörü ülkeye yeni gelmesine rağmen stokları hemen bitti yetişemedim. Diğer 2 monitör de aynı paneli kullanıyor ikisi arasında en ucuz olanına gideceğim sanırım. Bu noktada da deneyim ve önerilerinize açığım.

Montajını kendim yapmayı planlıyorum fakat daha önce montaj yapmadım. Youtube'dan baya bir rehber izledim teorik olarak hazır hissediyorum ama sormak istediğim bir soru var. Seçtiğim AIO soğutucu için 3 tane fan kablosu çıkıyor(Tek kablo ile de kullanılabiliyormuş fakat hızları ayrı ayrı kontrol etmek için 3 kabloyu da ayrı ayrı anakarta takmak gerekiyor). Ekstra olarak da 3 tane kasa fanı alırsam seçtiğim anakartta yeteri kadar fan için soket var mı? Ekstra fan soketi için bir aparat almama gerek kalır mı?

Bazı kullanıcılar bu soğutucunun 420mm modeli ve seçtiğim kasada bazı sorunlar yaşamış. Radyatörü kasanın üstüne takmak için yeteri kadar yer yokmuş ve mecburen kasanın önüne takmışlar. Kasanın önüne takıldığında da su pompasının içinde hava kalması gibi sorunlar yaşanabiliyomuş. Böyle bir sorun yaşar mıyım?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. İyi forumlar.

İyi sosyaller arkadaşlar. Biraz araştırma sonucu aşağıya bırakacağım sistemi toplamayı düşünüyorum. Fikir ve önerilerinize açığım.

ASUS ROG Crosshair X670e​

AMD Ryzen 9 7950x3D​

ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 24 GB OC​

G.Skill Trident Z RGB F5-6000J3040G32GX2-TZ5rk hafıza modülü 64 GO 2 X 32 GO DDR5 6000 MHz​

Corsair 5000D​

Arctic Liquid Freezer III - 360​

ASUS ROG STRIX 1200G​

Arta kalan bütçe ile 4K OLED monitör almayı planlıyorum fakat inanılmaz bir stok sorunu yaşanıyor ülkede. MSI MPG 321urx, ASUS PG32UCDP, ASUS PG32UCDM modelleri arasında kaldım. ASUS'un Dual mode monitörü ülkeye yeni gelmesine rağmen stokları hemen bitti yetişemedim. Diğer 2 monitör de aynı paneli kullanıyor ikisi arasında en ucuz olanına gideceğim sanırım. Bu noktada da deneyim ve önerilerinize açığım.

Montajını kendim yapmayı planlıyorum fakat daha önce montaj yapmadım. YouTube'dan bayağı bir rehber izledim teorik olarak hazır hissediyorum ama sormak istediğim bir soru var. Seçtiğim AiO soğutucu için 3 tane fan kablosu çıkıyor(tek kablo ile de kullanılabiliyormuş fakat hızları ayrı ayrı kontrol etmek için 3 kabloyu da ayrı ayrı anakarta takmak gerekiyor). Ekstra olarak da 3 tane kasa fanı alırsam seçtiğim anakartta yeteri kadar fan için soket var mı? Ekstra fan soketi için bir aparat almama gerek kalır mı?

Bazı kullanıcılar bu soğutucunun 420mm modeli ve seçtiğim kasada bazı sorunlar yaşamış. Radyatörü kasanın üstüne takmak için yeteri kadar yer yokmuş ve mecburen kasanın önüne takmışlar. Kasanın önüne takıldığında da su pompasının içinde hava kalması gibi sorunlar yaşanabiliyormuş. Böyle bir sorun yaşar mıyım?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. İyi sosyaller.

7950x3D almanız yerine 7800x3D almanızı öneririm amaç oyunsa. Ve hiç PC toplamadıysanız bulaşmamanızı öneririm bu kadar pahalı parçalara yanlış bir şey yapabilirsiniz güvenilir tanıdık yerlerlere verin mesela PC hocası gibi YouTube kanallarıyla iletişime geçebilirsiniz veya İtopya Gaming Gen TR'den toplayabilirsiniz.

7950x3D almanız yerine 7800x3D almanızı öneririm amaç oyunsa. Ve hiç PC toplamadıysanız bulaşmamanızı öneririm bu kadar pahalı parçalara yanlış bir şey yapabilirsiniz güvenilir tanıdık yerlerlere verin mesela PC hocası gibi YouTube kanallarıyla iletişime geçebilirsiniz veya İtopya Gaming Gen TR'den toplayabilirsiniz.
Benchmark listelerinde en iyi amd işlemcisi olarak bu işlemci gözüküyordu. Oyun performansı olarak 7800x3D daha mı önde? Amacım tamamiyle oyun. İtopyada aradığım her parçayı bulamadım. Vatan bilgisayar parçaları oradan almazsam montajlamıyordu. İtopyanın böyle bir hizmeti var mı?

Benchmark listelerinde en iyi amd işlemcisi olarak bu işlemci gözüküyordu. Oyun performansı olarak 7800x3D daha mı önde? Amacım tamamiyle oyun. İtopyada aradığım her parçayı bulamadım. Vatan bilgisayar parçaları oradan almazsam montajlamıyordu. İtopyanın böyle bir hizmeti var mı?
Montaj yaparlar ama herhangi bir sıkıntı çıktığında Vatan İtopya gibi yerler garanti vermiyor diye biliyorum eğer oradan almadıysanız.

Bir de işlemciler arasında 2 katı fiyat farkı olmasına rağmen performans farkı neredeyse hiç yok.

Test:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Benchmark listelerinde en iyi AMD işlemcisi olarak bu işlemci gözüküyordu. Oyun performansı olarak 7800x3D daha mı önde? Amacım tamamiyle oyun. İtopya'da aradığım her parçayı bulamadım. Vatan Bilgisayar parçaları oradan almazsam montajlamıyordu. İtopya'nın böyle bir hizmeti var mı?

7800x3D oyunlarda daha iyi performans veriyor 7950x3Dden 7800x3D performans çekirdekleri daha fazlayken 7950x3D daha az performans çekirdeği var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı