200 bin TL sistem önerisi

ardasisman

Decapat
Daha fazla  
Merhaba 194kya topladığım sistem.
  • işlemci: Intel Core i9-14900K
  • anakart: ASUS ROG Maximus Z790 Hero.
  • ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 4090 Gaming OC 24G.
  • RAM: Patriot Viper Venom 64 GB (2x32 GB) DDR5 5600MHz CL40.
  • SSD: Samsung 990 Pro 2TB.
  • güç kaynağı: MSI MPG A1000G 1000W 80+ Gold.
  • sıvı soğutucu: Lian Li galahad II LCD 280mm.
  • kasa: Lian Li O11 vision.
Sizce yeterli mi darboğaz vs yapar mı daha iyisini yapabilir miyim bu paraya yoksa bu çok mu iyi bilgilendirirseniz sevinirim 200-220k gibi bir bütçem var. 540Hz monitörde alacağım Valorant oynayacağım genel olarak ama phasmo Devour ve VR oyunları da oyanayacağım bu yeterli midir yoksa daha iyisini yapmam mı gerekir? Beni bilgilendirin.

Merhaba 194kya topladığım sistem.
  • işlemci: Intel Core i9-14900K
  • anakart: ASUS ROG Maximus Z790 Hero.
  • ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 4090 Gaming OC 24G.
  • RAM: Patriot Viper Venom 64 GB (2x32 GB) DDR5 5600MHz CL40.
  • SSD: Samsung 990 Pro 2TB.
  • güç kaynağı: MSI MPG A1000G 1000W 80+ Gold.
  • sıvı soğutucu: Lian Li galahad II LCD 280mm.
  • kasa: Lian Li O11 vision.
Sizce yeterli mi darboğaz vs yapar mı daha iyisini yapabilir miyim bu paraya yoksa bu çok mu iyi bilgilendirirseniz sevinirim 200-220k gibi bir bütçem var. 540Hz monitörde alacağım Valorant oynayacağım genel olarak ama phasmo Devour ve VR oyunları da oyanayacağım bu yeterli midir yoksa daha iyisini yapmam mı gerekir? Beni bilgilendirin.

Hocam kesinlikle 5000 serisini bekleyin ekran kartında çok az bir süre kaldı çıkmasına ve işlemci konusunda AMD tarafına yönelin yayın yapmayacaksanız onun dışında mükemmel.

Hocam kesinlikle 5000 serisini bekleyin ekran kartında çok az bir süre kaldı çıkmasına ve işlemci konusunda AMD tarafına yönelin yayın yapmayacaksanız onun dışında mükemmel.
ayrıca 7800x3d ye geçerseniz aradaki fiyat farkıyla şu sıvı sogutucuyu öneririm kasanıza sıgarsa

Ayrıca 7800x3D ye geçerseniz aradaki fiyat farkıyla şu sıvı sogutucuyu öneririm kasanıza sıgarsa.

Top tier sıvı soğutmadır aşırı sessiz ve mükemmeldir.

Ayrıca 7800x3D ye geçerseniz aradaki fiyat farkıyla şu sıvı sogutucuyu öneririm kasanıza sıgarsa.

Hatta R7 7800x3DYe gecip 4K fiyat farkı oradan bu attıgımı alırsanızda 4K oradan 8K toplam PSU'ya ekleme yapabilirsiniz 1250 watt gibi başka değişecek bir şey kalmıyor ve yayın yapmayacaksanız oyun içinse R7 7800x3D i9 14900Kdan daha iyidir hocam.

Bütçe fazla. Burda artık fiyat performansa değilde güç görünüme kayılmış gibi. Eğer oyun oynayacaksan yeni çıkacak 5000 serisi ekran kartlarını ve 9000x3d işlemcileride bekle. Gerçekten 200K parayı yenisinin çıkmasına aylar kala eskisine vermek saçma olurdu.

Hatta R7 7800x3DYe gecip 4K fiyat farkı oradan bu attıgımı alırsanızda 4K oradan 8K toplam PSU'ya ekleme yapabilirsiniz 1250 watt gibi başka değişecek bir şey kalmıyor ve yayın yapmayacaksanız oyun içinse R7 7800x3D i9 14900KDAn daha iyidir hocam.

İsterseniz daha da detaylı yardımcı olabilirim Discord'unuz var ise.

Bütçe fazla. Burada artık fiyat performansa değil de güç görünüme kayılmış gibi. Eğer oyun oynayacaksan yeni çıkacak 5000 serisi ekran kartlarını ve 9000x3D işlemcileride bekle. Gerçekten 200k parayı yenisinin çıkmasına aylar kala eskisine vermek saçma olurdu.

Kesinlikle katılıyorum ancak sıvı sogutucuya 8K vermesine gerek yok Lian Li güzel markadır ancak 360mm ve daha iyisi varken mantıksız gibi ondan kısıp 9000x3D işlemci ve 5000 ekran kartını beklerse zaten i9 14900K ile 9000x3D fiyatı aşağı yukarı aynı olur o 4kya biraz daha ekleyip 1250 wattlık veya 1500 wattlık bir PSU alması işini görür 1500 biraz abartı ancak 1250WATT alabilir.

Ben de aynı bütçeye sahibim zaten çoğu şeyi üst model alacağım fakat burada da işte ince detayları halletmek kalıyor. Hangi kasa, hangi ram kaç CL ne üzmez, SSD hangisi olmalı, anakart hangisi olmalı vesaire. Başlığın takipçisiyim. İşlemci olarak 9000x3D düşünmekteyim. Çıkınca performans ölçümlerini dikkatle inceleyeceğim.

@Tiersen eğer bekliyebileceksen 5000 serisi ekran kartlarını ve dediğin gibi 9000x3d işlemcileri bekle.
Açıkçası önce 4070 Super TI alıp bir süre işimi gördüreyim istiyorum sonra yükselteyim diyorum çünkü 1 ay içinde artık almam gerekiyor özellikle black friday indirimlerinde toplamak istiyorum

@Tiersen 200K için mi? Bu bütçeyi sonradan mı yapacaksın? 4070 Ti çok kazık olur.
Bütçe var elimde ama beklemek çok istemiyorum. Sonrasında 4070 super ti' olanı satıp 5000 serisine geçiş yapabileceğim bütçem de mevcut ama parçalar hakkında detay bilgilere bilenlerden öğrenmek istiyorum klasik asus corsair msi markaları seçip düz gitmek istemiyorum. malum ramlerde bile CL farkları vesaire oluyor ama bilgim düşük

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı