Çözüldü 200 Mbps internet 100 veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BoraksBoraks

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba. Geçende bir konu açmıştım kablo değişmiştim ve dsüzelmiştir. PC'de herhangi bir değişilşik olmadı Windows 10'dan Windows 11'e geçtim şu an 100Mbps üstüne çıkamıyorum. CAT6 kablo kulllanıyorum.
Denediğim yöntemler 1Gbps tam ikili ve sürücü güncellemesi başka ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
B450 Pro VDH Max anakart.
Ryzen 5 2600 işlemci.
RX 580 ekran kartı.
8 GB RAM.

Sen ek olarak BIOS güncel değilse güncelle. Ethernet sürücüsünü güncelle. Aygıt yöneticisinde ünlem işaretli sürücü var mı diye kontrol et. Bunlara rağmen hala düzelmiyorsa kaliteli bir CAT6 Ethernet kablosu ile dene.

Ağ durumu panelini açın ve bağdaştırıcı seçeneklerine girin.

Bu panelden ethernet kartınızı bulun çift tıklayın ve açılan menüde alt tarafta bulunan özellikler butonuna basın. Tekrar açılan menüden Yapılandır butonuna basın.

Sonra bu menüden Hız & İkili'yi bulup seçin ve sağda gösterdiğim tarafta 1 Gbps Tam İkili olarak seçin ve hepsine tamama basın ve tekrar internet hızınızı gözlemleyin.

Lütfen cevap vermeden önce konuyu okusanız. Çok ayar oluyorum böyle zaten yaptığımı söylemişim. Mesaj olsun diye yazıyorsunuz vallahi.

Farklı kablo ile denedim 200Mbps aldı. Ancak anlamadığım şey şu kablo herhangi bir şekilde hareket veya fiziksel müdahale olmamasına rağmen neden bozuldu, bozulduysa nasıl 100 mps veriyor?

Kablonun kalitesinden kaynaklanıyor olabilir, kablonun jack uçlarında problem olabilir. Sorun çözüldüyse sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…