200 metre ilerideki binalar ile internet hız farkı

Makaleler
6
Yer
Montreal, QC, Canada
Arkadaşlar merhaba, herkese iyi forumlar öncelikle. Birkaç gün önce yine sizlerin tavsiyesi üzerine ADSL'den VDSL'e geçerek hızımı 13Mbps'den 35 Mbps'ye çıkarmıştım. Ancak bu konuda canımı sıkan bir şey var. Hayır, 35Mbps hızımın tamamını alıyorum sorun o değil. 150 200 metre ilerideki binaların 50 Mbps kullanabiliyor olması(santral aynı eminim) kablo 150 metre fark ediyor normal mi 15 Mbps azalması normal şartlarda? Sorun telefon kablolarının 15 senelik olması olabilir mi öyleyse arıza kaydı oluşturacağım.

16 Mbps alabiliyorum, telekom kullanıyorsan port bulduğuna dua et. Ülkedeki internet altyapısı çöpten ziyade büyük rezillik. Telekom'a peşkeş çekip satmasalar böyle olmazdı. 150 metrede 15 Mbps kaybı olması normaldir.

200 metre VDSL için çok ciddi fark. Hızın bu denli azalması normal. Kablo dolanarak geldiği için mesafe %20 daha fazladır diye düşünüyorum.

Eskiden TT saha dolaplarını gelişi güzel kurduğu için böyle sorunlar oluşuyor.

Şimdi 100-150 metre arayla kuruyorlar.

kablo olarak 200 metre zaten 15 senelkik olmasıyla alakası yoktur diyorsunuz yani hocam

kablo olarak 200 metre zaten 15 senelkik olmasıyla alakası yoktur diyorsunuz yani hocam
Eski kabloların payı var ama asıl mesele mesafe.

Sağlıklı bir hattın 100 Mbps verebildiği aralık 150-200 metre civarı. Ondan sonra hızlar ciddi derecede düşmeye başlıyor.

TT'nin saha dolapları kapasitesi dolduğu zaman hızlarını 88 Mbps'e sabitliyor.

İlk 200 metrede 88 Mbps demek zaten %23 kayıp demek. Bunun üstüne 400-500 metre mesafe eklenince durum yaşadığınız gibi oluyor.

Eski kabloların payı var ama asıl mesele mesafe.

Sağlıklı bir hattın 100 Mbps verebildiği aralık 150-200 metre civarı. Ondan sonra hızlar ciddi derecede düşmeye başlıyor.

TT'nin saha dolapları kapasitesi dolduğu zaman hızlarını 88 Mbps'e sabitliyor.

İlk 200 metrede 88 Mbps demek zaten %23 kayıp demek. Bunun üstüne 400-500 metre mesafe eklenince durum yaşadığınız gibi oluyor.

O zaman diyorsunuz ki gelişmiş ülkelerde gigabit internet oladursun biz buradayız Türkiye'nin durumu gerçeği bu.

Altyapı özelleştirilemeyecek kadar değerli bir oluşum ama özelleştirme adı altında kurumun içi boşaltıldı. Yatırımlar sadece zenginlere yapıldı.

Ben bile 9 yıl boyunca fiber için uğraştım.

Bankaların başa geçmesiyle son 1 yıldır yatırımlar hız kazandı. Öncelik ADSL ve hiç altyapısı olmayan yerler ciddi gelişme kaydetti.

Sizin gibi 35 Mbps kullanan birine sıranın gelmesi uzun sürecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı