200 TL AMD Athlon 64 x2 5200+ AMD R7 240 Sistem Upgrade Önerisi

Novaroll27

Megapat
Makaleler
5
Merhaba arkadaşlar, şu an kullandığım sistem çok eski olduğu için yatırım yapmanın doğru olmadığını biliyorum. Fakat henüz yeni bilgisayar alamam. Şu anki bilgisayarımı güçlendirmek zorundayım. Bütçem de maalesef fazla değil, en fazla 200 TL. Sistem özelliklerim resimde mevcut. Ekran kartını daha yeni değiştirdim fakat işlemcim çok darboğaz yapıyor. Örneğin CS:GO'da ekran kartının %25'i kullanılıyor, 30-70 FPS arası oynuyorum. Bu nedenden dolayı işlemci almam lazım fakat anakartım sadece bu listedeki işlemcileri destekliyor.
Bu listedeki işlemcileri sıfır bulacağımı sanmıyorum, Gittigidiyor gibi sitelerden 2. el alacağım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gittigidiyor'dan 40 TL'ye ''Amd Phenom X3 HD8650'' buldum. Ekran kartıma darboğaz yaparmı ? Ayrıca güç kaynağı olarak ''MULTİFON MF-450W'' nasıldır ?

Gittigidiyor'dan 40 TL'ye ''Amd Phenom X3 HD8650'' buldum. Ekran kartıma darboğaz yaparmı ? Ayrıca güç kaynağı olarak ''MULTİFON MF-450W'' nasıldır ?

Sahip olduğun işlemciyle arasında çok bir fark olacağını sanmıyorum. Sonuçta 8 yıllık işlemci epey yıpranmıştır.

Peki ''AMD Athlon-II X2-255'' modeli nasıldır ?

Öncekiyle arasında bir fark yok. Asıl sorun bu işlemcilerin eski olması. Eski donanımlar fayda yerine zararda getirebilir. Daha önceki sahibi gayet düzgünde kullanmış olsa zaman içinde işlemcilerin performansı düşer birde hız aşırtma yaptıysa işlemciyi sürekli zorladıysa o işlemciden hiç bir fayda alamazsın. Bu tür eski donanımlara para vermek kişisel bi tercihtir ama bence doğru değil.

Mantıklı olanın yeni sistem almak olduğunu biliyorum fakat önümüzdeki yaza kadar almam mümkün değil. Benim tek amacım bu sistemle günü kurtarmak.

Gittiği kadar kullan para yatırma. Muhtemelen RAM den sıkıntı çekiyorsun. Ben DDR3 x2 250 sistem kullandım zamanında HD 5770 le. Sıkıntısız her oyunu oynuyordum. O anakart elinde oldukça o sisteme yatırdığın para ölü yatırım. Sabret gittiği kadar kullan.

http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket AM2.html

İlgili linkte AM2 soketindeki en hızlı işlemciler yazılmış. Alttaki açıklamada ''oyunlar konusunda bir upgrade yapacaksanız Athlon 6400+ işlemcisini tercih etmelisiniz ancak bu yükseltmeleri yüksek fiyatlara yapacaksanız yapmayın'' gibi bir açıklama var.

PassMark - CPU Performance Comparison

Burada da sizin sahip olduğunuz işlemciyle aynı kategorideki en hızlı işlemci olan Athlon X2 Dual Core 6400+ kıyaslaması var.

Sanırım aradığınız işlemci bu ancak ne kadar verimli olur o konuda bir şey söyleyemem.

Az önce biraz araştırdım; piyasada rahat ve ucuza bulabileceğiniz bir işlemci gibi görünmüyor ebay, amazon gibi sitelerde 30-60 dolar arasında buldum. Yaklaşık 125-130TL. Bence verdiğiniz paranın karşılığını alamazsınız. Etrafınızda bilgisayarcı falan varsa tamirci, yedek parça bulunan vs. çıkma bir işlemci olarak bulup 30-40TL gibi bir fiyata alabilecekseniz alın. Günü kurtarır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…