200 TL AMD Athlon 64 x2 5200+ AMD R7 240 Sistem Upgrade Önerisi

Yani ASRock > N68-S bu listedeki işlemcilerden AM2 soketinden başka soketli olanları takamazmıyım ?

Yani ASRock > N68-S bu listedeki işlemcilerden AM2 soketinden başka soketli olanları takamazmıyım ?
Anakartınız AM3 destekliyormuş. Ben işlemcinin soketine bakarak araştırma yaptım. Hata yapmışım. Bu verdiğiniz listeden biraz araştırıp tekrar bir öneride bulunabilirim.

PassMark - CPU Performance Comparison

Phenom X4 905e modelini inceledim. TDP değeri sizin şu an kullandığınız işlemciyle aynı olduğu için soğutma konusunda da sorun yaşamazsınız. Karşılaştırmaya bakacak olursak bu işlemci gerek tek çekirdek gerek çoklu çekirdek performansıyla önde. Özellikle 4 çekirdek olması çok avantaj sağlar. Amazonda 50 dolara var. 150-160TL arası bir karşılığı var. Yalnız fiyat açısından fikir olsun diye bu sitelerden örnek veriyorum. Benim şahsi önerim bir yerlerden çıkma olarak bulup yüz yüze görüşerek test edilmiş bir ürün bulup onu almanız yönünde. 3000 üzeri bir passmark puanı almış bu işlemci. Ben darboğaz sorununu aşacağını düşünüyorum. Bu konuda daha iyi bilgi sahibi arkadaşlar bizi aydınlatırlar umarım. 150TL günü kurtarmak adına işlemcinin performansını da göz önüne alırsak makul gibi geldi bana.

Not: Eğer işlemciyi alacak olursanız biosunuzu işlemciyi değiştirmeden önce mutlaka güncelleyin. Paylaştığınız listede işlemcilerin ait olduğu bios sürümleri mevcut.

Son düzenleme:
Kullandığınız işlemci 65W TDP değerine sahip alacağınız işlemci ise 95W. Soğutucunuz da ona göre tasarlanmış bir soğutucu olduğu için muhtemelen yeterli soğutmayı yapamayacaktır. En iyi ihtimalle fan devri yüksek olur soğutsa bile fazla ses yapar.

Bence biraz araştırın Phenom X4 905e bulmaya çalışın. Çekirdek sayısı çok fark eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…