200 TL CPU Soğutucu Önerisi

TankerNejla

Hectopat
Başlıkta da belirttiğim gibi 200 TL ve altına önerebileceğiniz işlemci soğutucusu var mı?
İşlemci: Ryzen 5 2600
Anakart: MSI B450M PRO M.2-V2

@Yener Mesut Satıcı güvenilir mi peki?
Örnek olsun diye attım onu zaten. Aynı ürünü daha ucuza alabilirsiniz:
30 TL daha verebilecekseniz bunu öneririm:
Soğutma anlamında pek fark olmayacaktır fakat ilk attığım fanının küçük ve 2 tane olmasından dolayı daha sesli çalışacaktır. Ayrıca anakartınız mATX ise ram slotlarını kapatabilir.

Gerçekten Dark firmasını önermek neden? Daha kaliteli malzeme ile üretilmiş Deep Cool varken Dark gibi fason ürün satan firmaların yüzüne bakmazdım.
Hocam internetten testleri kötü olmayacağını anlarsınız. Sıvı soğutma olsa anlarım hadi güvenemem falan da hava soğutucularda güvenilmeyecek bir şey yok. Bakır ve demir. Ekstra da 2 fan.
Siz de 1-2 örmek atın, görelim Deep Cool'un kalitesini.

Kaliteyi görünüş ile anlayamazsın, kullandıkça veya eline alıp canlı canlı görünce anlarsın. Bunun gibi birçok olay yaşadım, kasalar mesela fotoğraflara veya videolara baktığında çok kaliteli gelir ancak eline alınca yanıldığını anlarsın. Deep Cool, Türkiye pazarında pek bilinmese de yurt dışında ününü salmış bir firmadır eğer siz düzgün bir şekilde araştırırsanız görebilirsiniz.
Ek olarak kule tipi soğutucu olsa dahi malzeme kalitesi kötü ise uzun ömürlü olmayacaktır, bunun beraberinde fanlarının sesi ve ömrü gibi birçok etmen var. Hani onu geçtim benim attığım soğutucuya bakarsanız bakır sayısının fazla olduğunu ve fanının ise kule tipi soğutucular için gayet iyi olduğunu anlamanız gerekiyordu. Yani internette gördünüz diye kalitesiz olmuyor, Çin'de 5 dolara üretilen soğutucuları toptan aldıkları için 6-7 dolara geliyor ve insanlara 2.5 kat pahalıya satıyorlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı