200 TL'ye 1 TB HDD Önerileri

erdemekim

Megapat
Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi, bozulan WD Green 500GB diskimin yerine 1TB bir harddisk alacağım. İki sorum var:
1-Bilgisayarımda dandik bir PSU var. 450W ama 12V kanalından yaklaşık 300W veriyor. Benim bozuldu dediğim harddiskin sorunu kafa atması. Harddiske güç binince ( Kurulumlar vb.) kafa atarak duruyor ve yeniden çalışıyor. Bazen kısır döngü bile oluyor. Okuduğum bazı konularda de aynı durumla karşılaşanlar olmuş. Hem de onlarınki de kafa atıyor. Acaba benim sorunum da PSU ile ilgili olabilir mi? (İnşallah değildir :D )

2- PSU'yu geçtim, alacağım harddisk yine aynı sorunu çıkartırsa tabii ki yeni PSU alacağım. Bilinen 3 tane disk markası var WD,Seagate,Hitachi. Bana uzun ömürlü ve sağlam gerekiyor her şeyden önce. Seagate'den çok şikayet var, açıkçası çok da istemiyorum. (Harici harddiskim Seagate 3TB ama olsun :) ) WD Black al demeyin lütfen, bütçem belli ; en yüksek 200TL. 500GB da istemiyorum çünkü harici diskimin önemli kısmını (300GB kadar) yedekleyebilmem gerekiyor. Oyun canavarı falan değilim zaten. 1TB yeterli bana. Hitachi markasını fazla duymuyoruz ama çok sağlam bir disk survival testlerine göre. Birkaç tane link buldum:

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer normal bir kullanıcıysanız bu diski tercih edebilirsiniz:
Bana güvenlikli, kolay kolay verilerin birden kaybolmayacağı bir disk önerin derseniz:
Bu diskin okuma hızı diğer disklere göre yavaş, yazma hızı hızlıdır. Fakat size önerim baştaki diski almanız. Aynı diski kullanan birçok insan var burada, ben de dahil.

İyi marka olduğunu ben de biliyorum. Zaten onu bilerek 3TB harici diskimi Seagate aldım. Ama çok şikayetler var. Siz ne düşünürsünüz ? Beni en az 5-6 sene götürmeli. Ayrıca oyun oynayan bir kullanıcıyım. Yani performans.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı