2000-2400 TL arası dizüstü oyun bilgisayarı tavsiyesi

Oyun sistemi için SSD'li olması şart değil. Ama elbette olursa daha iyi olur. İlk mesajımda belirttiğim Asus X550JK modellerinde GTX 850M bulunmakta. Diğer paylaştığınız MSI GE60 modelinde ise GTX 765M var.

GTX 850M'in test performansı daha yüksek. Yani daha performanslı diyebiliriz. GTX 850M Maxwell mimarisine sahip. Zaten Asus X550JK modellerinin ekran çözünürlüğü düşük olduğundan performansınız kat kat artacak. Çünkü GTX 765M 1080P ekranla, GTX 850M ise 1366x768 çözünürlükteki bir ekranla kullanılmış. Eğer hem 1080P ekran, hem de daha performanslı bir ekran kartı istiyorsanız MSI GE60 Apache modeline bakabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Öncelikle yardımları için herkese çok teşekkür ediyorum. Akif hocam Asus X550JK modelini alırsam bu beni ne seviyede ne kadar götürür? Yanlış hatırlamıyorsam bu PC'de 4 GB RAM vardı. Bunu 8 yaparsam ki bu konuda pek bir tecrübem yok, o zaman hem daha hesaplı hem de iyi bir oyun bilgisayarı sahibi olmuş olur muyum?
 
Hocam RAM alacak bütçem de kalacağı için direk alıp 8'e yükselteyim diyorum ama toplam bellek slotu 1 yazıyor. Yani direk 8 GB'lık RAM mi almam lazım ve hangi RAM'i almam gerektiğini biliyor musunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Asus X550 serisinde 4 GB RAM anakarta entegredir. Geri kalan slota 4 GB RAM takılabilir. Ama dikkat edin DDR3L RAM alın. Yoksa uyumsuzluk sorunu çıkartıyormuş.
Kingston Notebook 4GB 1600 MHz DDR3 CL11 Low Vers - Laptop, laptop fiyatları, notebook, dizüstü bilgisayar, asus laptop , lenovo notebook, dell dizüstü bilgisayar , hp bilgisayar

Onboard RAM dediğim şu şekilde;
onboardmemory.jpg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı