2000-2500 TL G3258'li 2. el sistem toplama

Bütçe
2000

TheWolverine07

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba dostlar. Başlıkta belirttiğim üzere arkadaşım için 2. el sistem toplamak istiyorum. Bütçem 2000 en fazla 2500 bandında. Yaşadığım şehirde 2. el satan bir kardeşimiz aracılığı ile Pentium G3258, 8 GB kapasiteli bellek ve ASUS H81M-K işlemciyi toplam 550 lira gibi bir bütçeye buldum. Ekran kartı hariç diğer bileşenleri de üzerine ekleyip 1100 gibi bir paraya tamamlamak istiyorum. Geriye 1000TL param kalıyor ve bununla da ekran kartı almak istiyorum. Sizce yaptığım işler mantıklı mı? Fikir verebilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
G3258 dediğiniz 2 çekirdekli bir işlemci, bence pek mantıklı değil.
Bu fiyat bandında daha eski olan Xeon sistemler de toplanabiliyor. Onlar hakkında bilginiz var mı? Bu 2 sistem karşılaştırılsa hangisi üstün olur?

Ben LGA 775 sistem kullanıyorum; Quad 9550, ASUS P5KC anakart ve birkaç güne 2x2 DDR3 RAM alıcam gayet memnunum. RAM belleklerim gelince OC yapmayı planlıyorum 3.2-3.6 GHz bandında günlük kullanıcam, işlemcim en azından 4 çekirdek.

Tutup da o bütçeye o kadar düşme. 2200g APU al gidip. Bende G3258 sistem topluyorum. Aliexpressden aldım. Ama benim şu anlık ekran kartı alacak param yok. Biraz daha yeni nesillere yönelin. O işlemci OC yaparak rahatlıkla RX550 besliyor.

Dediğiniz olayın aynısını yaptık. Biraz daha bütçe arttırıp sıfır 2200G sistem topladık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…