2000-2500 TL'ye Custom Mekanik Klavye Parça Önerileri

QART

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba;

Doğum günü hediyesi olarak eşime kendi emeğimle mekanik klavye yapmak istiyorum. Basitçe özetlemek gerekirse amacım, beyaz renkli ya da açık tonlarda sade, tok hisli ve aşırı sesli olmayan şık görünen bir klavye ortaya çıkarabilmek. Bir etken yaratır mı bilmiyorum ancak kullanacak kişi bir kadın ve elleri oldukca küçük. Low profile bir Switch ve keycap kombinasyonu yapılabilir mi bilmiyorum. Bütçe olarak 2000 ve 2500 arası harcamayı uygun buluyorum. Daha fazla ya da daha az olabilir ancak hedef fiyat bu şekilde.

Bir süredir YouTube videoları izleyerek kendimi geliştirdim. Ancak parçaları nereden tedarik edebilirim bu konuda kafam karışık. Ayrıca seçtiğim ürünlerde (kasalarda) genelde mekanik switchleride veriyorlar. Ancak ben switchleride kendim farklı marka/model almak istiyorum.

Epomaker TH80, ya da TH66 çok hoşuma gitti. Ancak bunlar hep Switch'ler ile beraber satılmakta. Bu konuda önerilere çok açığım.
Switch olarak Gateron Milky Yellow dikkatimi çekiyor. Sesi izlediğim kadarı ile oldukça güzel. FPS oyunları için ideal midir bilmiyorum.
Keycap olarak IDOBAO XDA Honey milk çok hoşuma gitti. Ancak Aydınlatma olarak şov yapabilecek güzel hisli bir keycap seti de çok hoş olabilir.

Bu örnekler benim kafamda aşağı yukarı oluşturduğum Setup'ı sizlere anlatabiliyordur umarım. Bu konuda işin aslı öneriye çok açığım. Ses konusunda karşılaştırma yapabileceğim bildiğiniz bir örnek video var ise izlemek isterim. Ayrıca satın alma, satın alınabilir ürünler arasından seçim yapma konusunda sizlerin fikirleri çok önemli.

@221420 sizi de etiketlemek istedim ki bu konuda inanılmaz donanımlı ve yardım sever olduğunuzu gördüm. Zamanınız olursa bu konuda da tavsiye ve önerilerinizi dinlemek isterim.

Teşekkürler, iyi Sosyaller arkadaşlar.

Hocam custom bilmiyorum ama bu belki hoşunuza gider:
Ürün çok güzel görünüyor fiyatı da aralığa uyuyor. Ancak ben kendi emeğimle bişeyler çıkarmayı daha kıymetli görüyorum. çok teşekkür ederim öneri için, başaramazsam yönelebileceğim ürünlerin arasına ekledim. 😊

Arkadaşlar merhaba;

Doğum günü hediyesi olarak eşime kendi emeğimle mekanik klavye yapmak istiyorum. Basitçe özetlemek gerekirse amacım, beyaz renkli ya da açık tonlarda sade, tok hisli ve aşırı sesli olmayan şık görünen bir klavye ortaya çıkarabilmek. Bir etken yaratır mı bilmiyorum ancak kullanacak kişi bir kadın ve elleri oldukca küçük. Low profile bir Switch ve keycap kombinasyonu yapılabilir mi bilmiyorum. Bütçe olarak 2000 ve 2500 arası harcamayı uygun buluyorum. Daha fazla ya da daha az olabilir ancak hedef fiyat bu şekilde.

Bir süredir YouTube videoları izleyerek kendimi geliştirdim. Ancak parçaları nereden tedarik edebilirim bu konuda kafam karışık. Ayrıca seçtiğim ürünlerde (kasalarda) genelde mekanik switchleride veriyorlar. Ancak ben switchleride kendim farklı marka/model almak istiyorum.

Epomaker TH80, ya da TH66 çok hoşuma gitti. Ancak bunlar hep Switch'ler ile beraber satılmakta. Bu konuda önerilere çok açığım.
Switch olarak Gateron milky yellow dikkatimi çekiyor. Sesi izlediğim kadarı ile oldukça güzel. FPS oyunları için ideal midir bilmiyorum.
Keycap olarak ıdobao XDA honey milk çok hoşuma gitti. Ancak aydınlatma olarak şov yapabilecek güzel hisli bir keycap seti de çok hoş olabilir.

Bu örnekler benim kafamda aşağı yukarı oluşturduğum Setup'ı sizlere anlatabiliyordur umarım. Bu konuda işin aslı öneriye çok açığım. Ses konusunda karşılaştırma yapabileceğim bildiğiniz bir örnek video var ise izlemek isterim. Ayrıca satın alma, satın alınabilir ürünler arasından seçim yapma konusunda sizlerin fikirleri çok önemli.

@221420 sizi de etiketlemek istedim ki bu konuda inanılmaz donanımlı ve yardım sever olduğunuzu gördüm. Zamanınız olursa bu konuda da tavsiye ve önerilerinizi dinlemek isterim.

Teşekkürler, iyi sosyaller arkadaşlar. S\

Hocam Switch olarak Gateron yellow V2 Pro da alabilirisniz.
Eger boyle sasali bir keycaps istiyorsaniz 44.98BGN 50% OFF|126 tuşları Graffiti klavye tuş XDA profil PBT Keycaps mekanik klavye için özel sevimli Anime anahtar kapaklar Set Tester68 Rk61| | - AliExpress
Kasa olarak https://tr.aliexpress.com/item/1005...00031231405060!sea&curPageLogUid=TAdZjL10nkzi ya da bu kasa https://tr.aliexpress.com/item/1005...016715553621306963e1c21!12000029977116513!rec.
Hocam ben bu islerle ilgileniyorum isterseniz video atabiliirm size ozel olarak yardimci olmak isterim izniniz olursa. Benim elimde de malzeme var almak isterseniz.

Bütçe az gibi duruyor tamamen kendin yapabilmen icin açıkçası.

Bütçe yeterli orta halli istedigi klavyeyi yapabilir kasa 1500 vergi dahil keycaps 500 yaninada Switch 500 tamam.

Merhaba, tabi ki var ise video izlemek isterim. Ayrıca Elinizde değerlendirilebilecek temiz parçalar var ise onları da değerlendirebilirim. Öneri keycab içinde ayrıca teşekkür ederim ancak sadelikten yanayım. Pudding keycapleride düşündüm ancak çok yanarlı dönerli geldi bana. Kendi seçtiğim keycablar de sanki hiç ışık geçirmiyormuş gibi duruyor. Bir miktar ışık olsa gece kullanımı için çok iyi olur gibi geliyor. O kısımda bir miktar muallakta kaldım işin aslı.

Diğer bir soru aklımdaki, bu cihazların 2.4 gHz wi-fi ile çalışabiliyor olmaları. Bu özellik için gerekli bağlantı cihazları veriliyor mu? Ayrıca rgb ayarlaması tuş ataması gibi gibi özellikler için kendilerine ait bir program var mı?

Oldukça fazla video izledim sanırım. Her switchi tek tek açıp yağlamaktan tut alt zemine yalıtım malzeme döşemeye kadar birçok şey öğrendim. Kaldı pratikte uygulaması.

Buradaki asıl olay bu malzemeleri temin etme kısmı. Ve işin aslı 2500 tl bu iş için nasıl az onu da anlayamadım, ne kadar para ayırmak gerekiyor bu iş için ?

Merhaba, tabii ki var ise video izlemek isterim. Ayrıca elinizde değerlendirilebilecek temiz parçalar var ise onları da değerlendirebilirim. Öneri keycab içinde ayrıca teşekkür ederim ancak sadelikten yanayım. Pudding keycapleride düşündüm ancak çok yanarlı dönerli geldi bana. Kendi seçtiğim keycablar de sanki hiç ışık geçirmiyormuş gibi duruyor. Bir miktar ışık olsa gece kullanımı için çok iyi olur gibi geliyor. O kısımda bir miktar muallakta kaldım işin aslı.

Diğer bir soru aklımdaki, bu cihazların 2.4 GHz Wi-Fi ile çalışabiliyor olmaları. Bu özellik için gerekli bağlantı cihazları veriliyor mu? Ayrıca RGB ayarlaması tuş ataması gibi gibi özellikler için kendilerine ait bir program var mı?

Oldukça fazla video izledim sanırım. Her Switch'i tek tek açıp yağlamaktan tut alt zemine yalıtım malzeme döşemeye kadar birçok şey öğrendim. Kaldı pratikte uygulaması.

Buradaki asıl olay bu malzemeleri temin etme kısmı. Ve işin aslı 2500 TL bu iş için nasıl az onu da anlayamadım, ne kadar para ayırmak gerekiyor bu iş için?

Hocam buradan iletisim bilgileri paylasmak yasak sie ozelden yardimci olmak isterim burada yazarak cok zaman kaybederiz. Eger size uygunca DC falan verirseniz oradan cok daha rahat sekilde yardimci olurum ekran goruntusu acar istekleriniz dogrultusunda.

Merhaba, tabii ki var ise video izlemek isterim. Ayrıca elinizde değerlendirilebilecek temiz parçalar var ise onları da değerlendirebilirim. Öneri keycab içinde ayrıca teşekkür ederim ancak sadelikten yanayım. Pudding keycapleride düşündüm ancak çok yanarlı dönerli geldi bana. Kendi seçtiğim keycablar de sanki hiç ışık geçirmiyormuş gibi duruyor. Bir miktar ışık olsa gece kullanımı için çok iyi olur gibi geliyor. O kısımda bir miktar muallakta kaldım işin aslı.

Diğer bir soru aklımdaki, bu cihazların 2.4 GHz Wi-Fi ile çalışabiliyor olmaları. Bu özellik için gerekli bağlantı cihazları veriliyor mu? Ayrıca RGB ayarlaması tuş ataması gibi gibi özellikler için kendilerine ait bir program var mı?

Oldukça fazla video izledim sanırım. Her Switch'i tek tek açıp yağlamaktan tut alt zemine yalıtım malzeme döşemeye kadar birçok şey öğrendim. Kaldı pratikte uygulaması.

Buradaki asıl olay bu malzemeleri temin etme kısmı. Ve işin aslı 2500 TL bu iş için nasıl az onu da anlayamadım, ne kadar para ayırmak gerekiyor bu iş için?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam baska klavyeler varda şu an YouTube videosu yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
PCB ve kasa hakkında pek bilgim yok fakat keycaps için şu paketi tavsiye edebilirim çok hoş duruyor.
Rengi açık olsaymış çok daha amaca hizmet edermiş ancak kendim için bakıyor olsam kesinlikle çok güzel. Teşekkür ederim fikriniz için.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam baska klavyeler varda şu an YouTube videosu yok.

Technopat da özel mesaj yok mu? çok enteresan.. Attığınız youtube videosu size mi ait?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı