2000-3000 TL arası Laptop Tavsiyesi

Arda Yıldırım

Hectopat
Katılım
26 Mayıs 2013
Mesajlar
46
Merhaba arkadaşlar. 2000 TL ile 3000 TL arasındaki fiyatlarda laptop almak istiyorum. Ancak ben hiç oyun oynamayacağım. Sadece film-dizi izleme, internette gezinme ve bazı yazı işlerimi yapmak istiyorum. Uzun ömürlü olması da benim için önemli. Şimdiden hepinize teşekkürler.
 
Hiç ama hiç oyun oynamayacaksan, sadece birşeyler izleyip yazacaksan macbook al derim (Her ne kadar apple sevmesem de)
Çünkü uzun ömürlü, bataryası uzun gidiyor ve hani sadece günlük kullanım için uygun bir alet. Hafif de aynı zamanda.
Apple Macbook Pro Intel Core i5 2.5GHz 4GB 500GB 13.3" Fiyatı


Ama illaki windows olsun dersen, o zaman tüm işler değişir, seçenekler de değişir.
Madem oyun istemiyorsun, ne istersin, hafiflik, batarya ömrü, uzun vade dayanıklılık ve performans ?
Ne istediğine göre bakılabilinir ancak.
 

Öncelikle değer verip cevap verdiğin için teşekkür ederim. Windows üründen istediğim öncelikle ekranının iyi olması film-dizi izleme açısından. Ayrıca yüksek performanslı ve uzun süre kullanılabilir olması çok önemli. Macbook Pro 'nun attığın modeli mi farklı kendi sitesinde daha pahalı bu ürün. Model farkı varsa da performans açısından çok fark olur mu ?
 
Ekranının nasıl iyi olmasını istersin peki, büyük ekran mı yani? Çünkü artık her ekran standlard led ekran. Boyut fark ediyor genel olarak.
Lakin şöyle opsiyonlar sunabilirim:

Windows içerikli, dokunmatik ekranlı 15.6 inç genişlikte ultrabook. Macbook gibi uzun süre giden bataryası var. Hani film-iş vs için aslında çok rahat olabilecek bir alet. Yanlız vurguluyorum, oyun için hiç uygun değil. (Yani oynanır da, eh işte çok az, giriş seviye)
Lenovo U530 Notebook Core i7 4500U 1.8Ghz-8Gb-500Gb Sshd-15.6-2Gb-W8 Touch Bilgisayar - Vatan Bilgisayar

Yine windows içerikli ama bu sefer 13.3 inç, yine dokunmatik ama tablet'e dönüşebilen bir ürün bu seferki, daha küçük, daha hafif. İçindeki harddisk SSD olduğundan uzun yıllar boyunca çok seri çalışacaktır. Ama oyun mümkünatı pek olmaz. Pratiklik-taşınabilirlik ön planda.
LENOVO YOGA2 CORE İ7 4510U 2.0GHZ-8GB-500GBSSHD-13.3''-INT-TOUCH-W8.1 NOTEBOOK - Vatan Bilgisayar

Büyük olsun, performansı olsun, herşeyi olsun, ve benim olsun diyorsan, oyuncu laptopları yine her türlü en performanslısı oluyor aslında.
Bu arkadaş ile oyun da oynarsın, Full HD çözünürlüğü ve 17.3 inç ekran genişliği olduğundan herşeyi de yaparsın yani. Ama standard laptop'lardan yarım kilo daha ağır (standart 2.5kg) Büyük ve geniş, çok yüksek performanslı ama ağır ve taşınması diğer ürünlere oranla daha zor. (Sırt çantası hediyesi varmış, işe yarar belki)
MONSTER® ABRA A7 V5.2 17.3" - MONSTER NOTEBOOK > ABRA

Yeniden Apple MacBook'a gelince (link kapanmış ilkinde)
Evet, modeller arası tabiki de performans fark eder. Her ne kadar IOS kullansa da, sonuç olarak belli bir donanım götürüsü var. Bu model normalde 3.500 TL falan ederinde ama şu an WEB'e özel fiyatı 2500 TL. Macbook'lar arasında fiyat-performans ürünü denilebilinir şu an bunun için tam olarak. 13.3. ekranı. (Macbook alırsan, ekran her türlü küçük olacak, en büyük dezavantajı o olur, bilesin)
Macbookpro Notebook Corei5 2.5Ghz-4Gb-500Gb-13.3-İntel Notebook - Vatan Bilgisayar


Hani genelde opsiyonlar bu yönlerde. Bunlar arasından "ben şu yönde düşünüyorum" derseni, o tip ürünler arasında da yine bakılabilinir daha da, ama bu koyduklarım da gayet güzel ürünler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…