Herkese merhaba,
Masaüstü bilgisayarımı 2015 yılında toplamıştım. O dönemin yeni sayılan işlemcilerinden i5 6600K ve ekran kartı olarak GTX 970 ile sistemime eklemeler yaptım. Fakat böyle bir sisteme o dönem 8 GB (2x4GB) Kingston HyperX Fury DDR4 2666MHz CL15 DIMM kit RAM satın almıştım. Sisteme 2018 yılında 960 EVO ile bir iyileştime yaptım ve o günden beri bu şekilde devam ediyorum.
Sistem toplama furyasından biraz uzakta kaldığım için, sizlerden tavsiyelerinizi rica ediyorum. 16 GB'lık ekstra RAM'ler ile desteklemek yeterli olacağını düşünüyorum fakat CL ve MHz bakımından uyumlu RAM'leri bulabilme gibi sıkıntılar yaşar mıyım bilemiyorum. Ayrıca desteklemek mümkün olmayacaksa, elimdeki RAM'lerden kurtulup sıfırdan bir kit mi oluşturmam gerekir?
Bütçe olarak bir kısıtım yok fakat ufak bir market araştırması yaptığımda 32 GB'a kadar olan modellerin 4 bin bandına çıktığını gördüm. Bu nedenle bu bandın altında kalmayı biraz daha tercih ederim.
Aşağıda Memory ve SPD sekmelerinin ekran görüntüleri de var. Şimdiden teşekkür ederim.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Değerlendirmeye alacağım. Fakat ekran kartımdan şu anlık memnunum. 970 zaten güçlü bir kart, pek fazla oyun oynamaya da fırsatım olmuyor açıkcası.