2000 TL Anakart, RAM, PSU ve Kasa Önerisi

baybezelye

Megapat
Daha fazla  
Bir süredir parça araştırıyorum fakat bazı ürünlerde karar kılamadım. Sizlerin de yardımını almak istiyorum. Elimde şu an 860 Evo var onu belirteyim.
İhtiyaçlarımı belirterek sizlere yardımcı olayım;
  • Anakart: Anakart benim için tam bir muamma. Bir türlü karar veremedim. İşlemci olarak Ryzen 5 2600 düşünüyorum ama 3xxx serisini de bekleyeceğim. Ekran kartı olarak ise RX 580, 590, GTX 1660, 1660Tİ, RTX 2060 seçenekler arasında. Overclock yapmayı düşünüyorum. İleride sıvı soğutma alabilirim. RGB olayı benim için pek önemli değil, olursa olur olmazsa olmaz, mühim olan performans ve soğutma. İleriye dönük bir sistem olmasını istiyorum, bu yüzden anakartı da ileriye dönük seçmek istiyorum. Aklımdaki anakart B450 Tomahawk. ATX olmasını istiyorum.
  • RAM: RAM tarafında Corsair 3000 MHz CL 16 RAM'lerini düşünüyorum. Bütçe yeterse 2x8 yetmezse önce 8 sonra 8 alabilirim. RAM önerilerinizi bekliyorum.
  • PSU: Güç kaynağı hakkında bir seçimim yok. İleriye dönük bir sistem olmasını ve maksimum RTX 2060'a kadar destekleyecek bir PSU istiyorum. 80+ Bronze veya Gold sertifikalı olabilir.
  • Kasa: Kasa olarak aklımda pek bir model yok. Biraz araştırma yaptım ve forumu gezindim ancak herkes farklı bir şey söylüyor. Kasa ATX anakart destekleyecek şekilde olmalı. Geniş iç hacim ve kaliteli hava sirkülasyonu benim için önemli. RGB mühim değil ama güzel kablolama yapabileceğim bir kasa olursa güzel olur. İleride sıvı soğutma ve ekstra fan düşünebilirim, buna müsait olursa tadından yenmez. Mesh panelli olabilir. Sessiz bir kasa olursa harika olur. Sıralama yapacak olursam; soğutma>iç hacim>sessizlik>tasarım. Cam konusuna pek hakim değilim, sanırım temperli cam öneriliyor.
Evet arkadaşlar bütçe 2000 TL, eğer daha iyi öneriler olursa 2500 olabilir ama açıkçası o kadar vermek de istemiyorum. Bu konuda almak istediklerimi belirleyip fiyat kovalayacağım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa: 908 lira Aerocool Project 7 P7-C1 Pro 3 Adet RGB Led Fanlı, Full Cam Yan Panelli, USB 3.0 Oyuncu Kasası (AE-P7C1-PRO)
PSU: 750W 80+ -400 500 lira civarında
RAM: Marka şeçme gerek yok linkteki RAM OC ile 5.0 GHZ hıza çıkıyor sıvı soğutmalı Adata DDR4 16GB(2x8GB) 3200MHz XPG SPECTRIX D80 RGB Sıvı Soğutma Gaming Ram (AX4U320038G16-DR80)
RAM 'i single alırsan 400 lere düşüyor fiyatı. Kasanın PSU sunu kullanabilirsin. Mid tower kasa RGB istemiyorum dersen kasa da 400 liraya kadar düşersin şık bir kasa da var linkteki ürün 300 küsür lira SHARKOON TG4-RED USB 3.0, Ön&Yan Cam Panel, 4 Adet Kırmızı LED Fanlı ATX Kasa

Bütçe kısıtı iken performans açısından size bir şey katmayacak olan pahalı anakartlara yönelmeniz gereksiz. Eğer 3. nesil Ryzen işlemcileri bekleyecekseniz yeni anakartları da bekleyin derim. Yok R5 2600 alacağım veya B450 ile 3. nesil Ryzen kullanacağım diyorsanız benim lisem bu şekilde.

Toplam 2115 TL yapıyor ama değer diye düşünüyorum. RAM'i 8 GB yapıp anakart, PSU veya kasa yükseltmesi yapmak pek mantıklı değil.

Sistemin nasıl kullanılacağı belirtilmemişse ortada mantıksız bir durum oluşmaz.

Sistemin nasıl kullanılacağı belirtilmemişse ortada mantıksız bir durum oluşmaz.
Dostum anakarta ekstra 200-300 TL, güç kaynağına ekstra 100-200 TL verince performans artışı mı sağlayacağını sanıyorsun? Hayır değişen bir şey olmayacak. Ama RAM'i 16 GB yaparsan çok daha fazla faydasını görürsün. 600W 80+ güç kaynağı böyle bir sistem için yeterli hatta fazla bile. B450 Asus Prime güzel bir anakart, özellik bakımından ihtiyaçları karşılıyor. Neden sırf ışıklı veya daha heybetli durduğu için ekstra anakart masrafı yapalım? Daha ucuz anakart ve PSU'lar vardı ama listeyi oluştururken tercih etmedim. Çünkü amaç her şeyin en ucuzunu almak değil ki. Elimizdeki parayla en fiyat performans sistemi ve kaliteyi nasıl yakalarız o.

Usta sen farklı yerden bakıyorsun ben farklı yerden bakıyorum herkesin zevki farklı. Sen benim yazdıklarımdan anakartdan performans beklediğimi nasıl düşündün Şuan en en en baba oyun 10 GB RAM yiyor. Adam RGB olsa da olur demiş bende RGB önerdim. 400 liralık anakartla 2000 liralık anakart arasındaki performans farkı yok onu biliyorum,slot sayısı farkı, M2 desteğinin olup olmaması,Dp portunun olup olmaması gibi faktörleri göz ardı etmemelisin anakart sistemin ileriye dönük olmasını da garanti ediyor. Göze güzel görünmeyenin gönüle güzel geleceğini düşünmüyorum. Ha o halde soruyu soran arkadaş uzay sistem yapsın ne gerek var abi kasaya 300 lira vermeye zaten anakartın üstünde durmuyor mu parçalar? Ben niye bir demir parçasına o kadar para vereyim dimi.

Benim önerdiğim anakart'da M.2, 3200 MHz RAM, 5X Protection III desteği var, (yani dayanıklı ve güvenli bir anakart) 16 GB RAM zaten yeterli 4 slotlu anakart alınsa 2 slot kullanılmayacak. Görüntüyü ekran kartından alacağı için DP portu olup olmaması önemli değil. Kısaca fark ettiyseniz kullanmayacağınız özelliklere para harcıyorsunuz. Sizin sistem maliyet olarak ne kadar tutuyor bilmiyorum ama ben fiyat performans ürünler tercih etmeme rağmen 2000 TL'nin üstüne çıktım. Yani o yüzden bu kadar "ışıklı mışıklı" parçalar tercih edilmemeli. Bütçe sorunu yoksa bu tip parçalar tercih edilebilir. Ama yok sırf RGB olsun diye sistem özelliklerini kısmak gerekiyorsa bu mantıklı bir harcama değil. Benim kişisel bilinçli tüketici olmam da bu şekilde.

Öncelikle kusura bakmayın, uyarı almıştım, mesaj atamadım. Birkaç sorum olacak.
2 Kasa arasında ne gibi farklar var? İstediğim özellikleri hangisi daha iyi sağlayabilir? 750W biraz yüksek değil mi? 600-650 yeter diye düşünüyorum.

Önerdiğiniz anakart istediğim özellikleri sağlıyor mu? ATX istemiştim ancak mATX önermişsiniz. ATX anakart daha çok öneriliyor. Ayrıca biraz araştırma yaptım, bu anakart pek önerilmiyordu. Overclock destekler mı? Soğutması iyi mi?
Diğer arkadaşın önerdiği RAM daha iyi değil midir? 3200 MHz ve sıvı soğutma desteği 200 TL farka değer mi?
Kasaya pek rastlamadım, istediğim özellikleri sağlar mı?
Teşekkürler.

Önerdiğiniz anakart istediğim özellikleri sağlıyor mu?
Orta bütçeli birisi için istediğiniz her özelliği sağlıyor. Arkadaşa da yazmıştım size de tekrar yazayım.

1. M.2 Desteği mevcut
  2. B450 anakartların hepsi hız aşırtma destekliyor.
  3. Soğutması iyi mi kısmını anlayamadım. İşlemci sıcaklığınız aldığınız soğutucuyla ilgilidir.
  4. ATX anakart tercih edilebilir ama ne gerek var? Ekstra masraf ve kasanın içinde yer kaplıyor. Bakın aynı anakartın ATX ve 4 RAM slotlu olanı Asus Prime B450-Plus AMD B450 Soket AM4 DDR4 3200(OC)MHz ATX - incehesap.com Sadece bu iki özellik farklı, onun dışında aynı. Sırf bu özellik için 200 TL fazladan vermek istiyor musunuz?
Diğer arkadaşın önerdiği RAM daha iyi değil midir? 3200 MHz ve sıvı soğutma desteği 200 TL farka değer mi?

Evet diğer arkadaşın önerdiği RAM daha iyi. 3000 MHz yerine 3200 MHz. Alacağınız performansla birlikte fiyat farkına değeceğini düşünüyorsanız tercih edebilirsiniz.

Bu tip videolarda RAM farkının oyunlara yansımasını görebilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kasaya pek rastlamadım, istediğim özellikleri sağlar mı?
Açıkçası pek incelediğim bir kasa değil. Ama Thermaltake fiyatına göre kaliteli ürünler üreten bir marka. Hoş göründüğü ve temperli cam olduğu için tercih edilebilir diye düşünüyorum. Kasa olarak çok fazla seçenek var, farklı alternatiflere kesinlikle bakmanız gerek.

Yaptığım araştırmalarda ATX anakart kartın daha iyi olacağını söylüyorlardı. mATX daha sıkıştırılmış alana sahip diye. Ya hocam kısacası ben şimdi güzel bir şey alıp 5 sene minimum götürsün istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…