Önerdiğim Samsung model VA panel. Eğer 2K şart değilse, Curved, VA panel, 144 Hz, Freesync gibi özelliklerinden dolayı alınabilecek iyi monitörler arasındadır. Boyutu da 27''.
32" veya daha yüksek monitörler için 2K mantıklı olabilir, ancak 27" kadar monitörlerde 2K nın fazla bir avantaj sağlayacağını düşünmüyorum. 34" Ultrawide 21:9 mönitörler özellikle premier vb. ses ve video düzenleme programlarında daha etkin bir çalışma alanı sağlayacaktır.
Şuan 1060 için yeterli fakat sistemi güncelliyorum işlemci, anakart ve ramleri değiştirerek DDR4 e yükselttim sistemi maksimum 2 ay içinde de ekran kartımı günceleyeceğim. Ne alacağıma henüz karar vermedim fakat bir tık çıkıp en kötü 1070 bile alsam 1080p yetersiz gelicek şuan ki monitörüm zaten 1080p.
32" veya daha yüksek monitörler için 2K mantıklı olabilir, ancak 27" kadar monitörlerde 2K nın fazla bir avantaj sağlayacağını düşünmüyorum. 34" Ultrawide 21:9 mönitörler özellikle premier vb. ses ve video düzenleme programlarında daha etkin bir çalışma alanı sağlayacaktır.
27'' bile bütçemi aşıyor 34'' hayali olur. Nakit değilde taksitli alayım desem 2500TL ye kadar cıkarabilirim bütçeyi yinede bir şey farketmez. Daha fazlasınıda amatör bir kullanıcı olarak bir monitöre vermek istemiyorum.
Curved alacağım için gönlüm 27 inc ten yana, fakat 2673 TL vermek istemiyorum onun yerine msi optix g27c2 mi alsam acaba 1948 TL ye pişman olur muyum ? Ayrıca 1080p ye 27 inc çok diyorlar fakat 1080p curved monitörlerde 27 inc daha iyi olur diyen de çok fazla ne kadar doğru ?