2000 Tl bütçeli sistem önerisi

HUNTER

Megapat
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, yakın bir arkadaşım yeni sistem toplayacak. Bütçesi 2000 tl. Amacı oyun oynamak ve Unreal Engine 4'te oyun geliştirmek. (Unreal engine 4'te sahnedeki ışıkları hesaplamak adına "Build" diye tabir edilen bir işlem yapılıyor. Bu da işlemci kullanan bir işlem. İşlemciyi ona göre ayarlarsanız iyi olur.) Bu bütçeye giden en iyi oyun oynamak ve geliştirmek amaçlı sistem nedir? (Monitör ve diğer çevre birimleri arkadaşta var.)

1f1515194c1f.png

Şimdi arkadaş güzel bir pc kurmuş fakat bazı ince ayrıntılara dikkat etmemiş. Bende bir sistem kurup kendi açımdan neyi neden eklediğimi anlatayım.

Bizzat web geliştirici ve programcı olarak hız ve verimlilik çok önemli biliyorum.

O yüzden veri yolu hızını anakart+ram+işlemci 1600 mhz tuttum. Kullanacağın geliştirci programları pek ufak programlar olmayacak ve kütüphanelere sahip olacak o yüzden okuma hızı ve ram çok önemli. SSD 240 GB ekledim ve Ram 16 GB yaptım. Gözünüzü seveyim artık SSD dahil etmeden sistem kurmayın, önermeyin ve kullanmayın !

Sonracığıma işlemci 4. nesil ve 2014 yılında çıkmış yeni bir işlemcidir. ıntel i serisinde yaptığı en mükemmel işlemcilerden birisi budur. Yüksek verim ve hesaplama gücü sağlayacaktır.
Anakart özellikle seçtim. Çok sayıda usb3 çıkışı ve bol sata çıkışı var. Gerektikçe kullanabilirsin.

Ekran kartına gelince. En önemli parçalardan birisi o. İşlemciden sonra bence en önemli parçadır. GTX 750 yi technopat inceledi. Çok yüksek performansı çok uygun fiyata veren bir kart. Bizzat bende aldım şu anda kullanıyorum. 2000 Tl bir sistem için kullanabileceğin en iyi kart budur. Diğer detaylı özelliklerini ve performansını buyur izle

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Birde bu modeli seçme sebebim farkındaysan DX 11.2 destekliyor. Güncel DX sürümünü bir geliştirici olarak kullanabilmen çok önemli. Bu kart sana oyun geliştirirken güncel DX sürümü açısından büyük avantaj sağlayacak. Zaten dışarıda 3 tane büyük alternatif var oyun geliştirirken DX, Unity veya OpenGL.

İşin güzel tarafı ben bu sistemi tamamen hepsiburadan dizdim etrafntan aynı parçaları uygun fiyatlara arayarak adım gibi eminim fiyatı 1900 e kadar çekersin o parayla istersen ek bir 1TB hdd al :D

Kingston SSDNow V300 240GB 2,5” Sata 3 SSD - SV300S37A/240G

Asus H81M-PLUS Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 mATX Anakart

Kingston HyperX Fury Red 8GB 1600MHz DDR3 Ram (HX316C10FR/8)

Cooler Master K280 500W USB3.0 Siyah MidTower Kasa (RC-K280-KKP500)

Intel Core i5 4690 3.5GHz 6Mb Cache LGA 1150 İşlemci

Asus Nvidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB 128Bit GDDR5 (DX11.2) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GTX750TI-OC-2GD5)

141831277631fee85.png

Son düzenleme:
Şimdi arkadaş güzel bir pc kurmuş fakat bazı ince ayrıntılara dikkat etmemiş. Bende bir sistem kurup kendi açımdan neyi neden eklediğimi anlatayım.

Bizzat web geliştirici ve programcı olarak hız ve verimlilik çok önemli biliyorum.

O yüzden veri yolu hızını anakart+ram+işlemci 1600 mhz tuttum. Kullanacağın geliştirci programları pek ufak programlar olmayacak ve kütüphanelere sahip olacak o yüzden okuma hızı ve ram çok önemli. SSD 240 GB ekledim ve Ram 16 GB yaptım. Gözünüzü seveyim artık SSD dahil etmeden sistem kurmayın, önermeyin ve kullanmayın !

Sonracığıma işlemci 4. nesil ve 2014 yılında çıkmış yeni bir işlemcidir. ıntel i serisinde yaptığı en mükemmel işlemcilerden birisi budur. Yüksek verim ve hesaplama gücü sağlayacaktır.
Anakart özellikle seçtim. Çok sayıda usb3 çıkışı ve bol sata çıkışı var. Gerektikçe kullanabilirsin.

Ekran kartına gelince. En önemli parçalardan birisi o. İşlemciden sonra bence en önemli parçadır. GTX 750 yi technopat inceledi. Çok yüksek performansı çok uygun fiyata veren bir kart. Bizzat bende aldım şu anda kullanıyorum. 2000 Tl bir sistem için kullanabileceğin en iyi kart budur. Diğer detaylı özelliklerini ve performansını buyur izle

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Birde bu modeli seçme sebebim farkındaysan DX 11.2 destekliyor. Güncel DX sürümünü bir geliştirici olarak kullanabilmen çok önemli. Bu kart sana oyun geliştirirken güncel DX sürümü açısından büyük avantaj sağlayacak. Zaten dışarıda 3 tane büyük alternatif var oyun geliştirirken DX, Unity veya OpenGL.

İşin güzel tarafı ben bu sistemi tamamen hepsiburadan dizdim etrafntan aynı parçaları uygun fiyatlara arayarak adım gibi eminim fiyatı 1900 e kadar çekersin o parayla istersen ek bir 1TB hdd al :D

Kingston SSDNow V300 240GB 2,5” Sata 3 SSD - SV300S37A/240G

Asus H81M-PLUS Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 mATX Anakart

Kingston HyperX Fury Red 8GB 1600MHz DDR3 Ram (HX316C10FR/8)

Cooler Master K280 500W USB3.0 Siyah MidTower Kasa (RC-K280-KKP500)

Intel Core i5 4690 3.5GHz 6Mb Cache LGA 1150 İşlemci

Asus Nvidia GeForce GTX 750 Ti OC 2GB 128Bit GDDR5 (DX11.2) PCI-E 3.0 Ekran Kartı (GTX750TI-OC-2GD5)

141831277631fee85.png

Her sistemde SSD olacak diye birşey yok. SSD yi sonradan da alıp taka bilirsin, ama ekran kartı her istediğinde değişemiyorsun. 750Ti ile R9 285 arasında açık ara fark var. Ayrıca seçtiğiniz V300 serisi SSD gelmiş-geçmiş en sorunlu SSD lerdendir.

Her sistemde SSD olacak diye birşey yok. SSD yi sonradan da alıp taka bilirsin, ama ekran kartı her istediğinde değişemiyorsun. 750Ti ile R9 285 arasında açık ara fark var. Ayrıca seçtiğiniz V300 serisi SSD gelmiş-geçmiş en sorunlu SSD lerdendir.

Arkadaşımız oyun geliştireceğim demiş. O yüzden performans ve kapasite çok önemli. DX 11.2 desteği de önemli
Önerdiğin sistemde SSD, HDD yok ve Ram 8 GB tutmuşsun. Ona rağmen miktar 2100 TL
Arkadaş bütçem 2000 TL demiş
Nitekim benim sistemde uygun fiyatlarla parçaları bulunca fiyat 1900 TL ye inebilir. Artan para ile isterse ekran kartını dahada iyisini alabilir. Keşke bütçesi 3000 olaydı ona göre baksaydık.

Benim önereceğim liste yukarıdadır gerisi @HUNTER arkadaşın inisiyatifindedir.

Ayrıca senin kartta benim kartta dandik olay budur (Kuantum Bilgisayarlar):

Saygılar.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı