2000 TL civari Çizim ve Oyun için Notebook Önerisi

NicFaR

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, bir arkadaşım makine bölümü okuyan kardeşi icin notebook önerisi istedi. Bilgisayarda autocad tarzi programlar kullanılacak, çizim yapılacak. Ben nacizane kendim birşeyler buldum. Gerçi ikisi de Asus :)
1.Notebook : Asus X550JK-XO012D 8GB Notebook (Gaming Mouse Hedi, Fiyat: 1.958 TL
2.Notebook : ASUS X555LN CORE İ7 4510U 3.1GHZ-8GB RAM-1TB HDD-2GB-15.6"W8 NOTEBOOK - Vatan Bilgisayar

İkisi arasındaki farklar :
* İşlemci: i5 4200H vs i7 4510u (i7 iyidir ama U serisi(?)
* Ekran Kartı: 850M(+) vs 840M(-)
* HDD : 500 Gb(-) vs 1 Tb(+)

Durum böyle zaten kendim de notebook almayı düşünüyorum. Alırsam Ekran karti yüksek olan modeli alırım galiba.
Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci olarak ne kadar ikinci seçenek i7 olsada o işlemci ultrabook (yada Ultralow) işlemcisi olduğu için aynı i5'te olduğu gibi çift çekirdekli, hyperthreading teknolojisini kullanarak 4 çekirdekli gibi çalışıcakar. i5'in çalışma frekansı biraz daha yüksek olduğu için biraz daha avantajlı. Ekran kartı olarak GTX 850M daha iyi olur oyunlarda. HDD olarak yetmezse istersen 1TB yada daha yüksek kapasitede bir notebook HDD'si alıp değiştirebilirsin.

Sonuç olarak i5 modeli öneriyorsunuz sanırım ? :)
Fakat i7'nin çizim konularında artısı var diye biliyorum. Ve ekran kartinin 840 olması cok sıkıntı olur mu i7'de?

i7, ultrabook işlemcisi olduğu için bir i7-4702MQ kadar olmaz. O işlemci i5 seviyesinde ultrabook işlemcisi olduğu için. Teknik detayları da aşağıdaki linkte belirtiliyor, hemen hemen aynılar. GT 840 olması çizimde sıkıntı yaratmaz ama oyun konusunda GTX 850M alması daha iyi olur. AutoCad yazılımını kullanmadığım için bilmiyorum eğer AutoCad yazılımı ekran kartının gücünden yararlanıyorsa GTX 850M alması daha avantajlı olabilir.

ARK | Intel® Core™ i5-4200H Processor (3M Cache, up to 3.40 GHz)
ARK | Intel® Core™ i7-4510U Processor (4M Cache, up to 3.10 GHz)

Yorumların için teşekkür ederim. Başka fikri olan var mı arkadaşlar ? Yorumlarınız benim için çok önemli.

Arkadaşı internetten alışverişe ikna edemedik. Vatan bilgisardan i7 4510u- Gt840m li modeli almak istiyor. Son kez önerilerinizi istiyorum. Lütfen yardımcı olunuz.

Merhaba,

Kullanacağı programların minumum gereklilikleri üzerinden gitmek daha iyi olabilir.(hangi versiyonu kullanacaksa)

System requirements for AutoCAD 2015 | AutoCAD | Autodesk Knowledge Network

Benim kullandığım dönemde(10+yıl) Autocad 2 boyutlu çizim konusunda başarılıyken 3D de çok zayıftı, mevcut durumu bilmiyorum.Sadece 3d renderı biraz yavaştı ki bende o zamanlar celeron300 gibi bir pc vardı ve sıkıntısız kullanılıyordu.

Tabi Autocad tarzı ifadesi biraz muğlak..3 boyutlu render programları, animasyon programları kullanacaksa görece olarak daha kuvvetli makinalar gerekebilir, ama o programlar da makina mühendisliği için gerekmez.

AutoCad, Solidwork ve MasterCam programları kullanılacak laptopta.

AutoCad, Solidwork ve MasterCam programları kullanılacak laptopta.

Ben izlenmesi gereken yolu belirtmiştim ama yine de yardımcı olayım:

SOLIDWORKS System Requirements | Windows and Mac | SOLIDWORKS
Mastercam CAD/CAM Software > Support > System Requirements

Mastercam'in tavsiye edilen RAM değeri 16GB. (minumum 4GB)

Makina mühendisi adayına şunu söyleyebilirsiniz çizim işlerini firmalarda teknisyenler yapıyor, AR-GEci olmayacaksa kendini fazla hırpalamasın..Kasacaksa da sonlu işlemler analizi ANSYS ve CATIA öğrensin.

İlginiz ve yorumlarınız için teşekkürler. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı