2000 TL CPU, anakart ve RAM önerisi

Bütçe
1500-2500

muhammedagar

Decapat
Merhaba arkadaşlar,
Başlıkta da belirttiğim gibi 2000 TL bandında bir CPU, anakart ve RAM önerilerinizi bekliyorum. Şu an ekran kartı olarak elimde R9 280X var. Geleceğe yönelik bir sistem olmasını istiyorum sonradan yükseltme seçeneği de olsun.

Bunları tercih etmek gayet güzel olur özellikle 4. nesil desteği gelirse:

Max olarak işlemci Ryzen 3500X alınabilir:

Biraz araştırdıktan sonra işlemci için Ryzen 5 3600 kullanmaya karar verdim performans skorları bayağı etkileyici. Ana kart olarak aşağıdaki linkte bulunan karta karar verdim ama bir sorun var. Ana karta İtopya'nın internet sitesinden bakınca 4200 MHz'e kadar RAM desteklediği görülüyor fakat aynı karta Vatan Bilgisayar'ın sitesinden bakınca 2400 MHz'e kadar desteklediği görülüyor. Tam olarak anlayamadım bu farkı acaba bir yanlış mı var yoksa benim gözümden kaçan bir detay mı var tam bir çıkarım yapamadım yardımcı olursanız sevinirim.
.

Bahsettiğiniz ana kartı inceledim beğendim. Bu ana karta tek slot 16 GB RAM mi takmak mantıklı yoksa 2x8 GB RAM mi takmak mantıklı. Gelecekler yıllarda yükseltmeyi düşünüyorum. Eğer tek slot RAM takılacaksa önerebileceğiniz RAM'ler var mı?

Ana kart noktasında kafam karıştı dediğiniz ana karta baktım ve beğendim çok fazla teknik detay bilmiyorum ama 2 seçenek daha var aklımda bunları artıları ve eksileriyle değerlendirmeme yardımcı olabilirseniz sevinirim.
.
.
Dediğim gibi işlemci olarak Ryzen 5 3600'u kullanacağım maksimum performans almayı düşünüyorum bir de gelecekte yükseltebileceğim bir sistem olmasını istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…