2000 TL Dizüstü Bilgisayar Önerisi

Kuvarti

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu sene üniversiteye başlayacağım ve evden uzaklaşmam gerekecek ve bana bir bilgisayar lazım ama ailemi fazla zorlamak istemiyorum. Önerebileceğiniz 2000TL civarında oyun oynayabileceğim ama aynı zamanda programlama yapabileceğim bilgisayarlar var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Linkteki sistemi kullanıyorum. Güncellemeleri kapattım ayda 1 güncelliyorum. Arkaplan uygulamalarını kısıtlamak zorunda kaldım. Bu işlemler sonrasında herhangi bir donma yaşamadan Anaconda Navigator, Spyder gibi yazılımlarda çalışıyorum. 4 GB bellek şimdilik yetiyor ancak oyun oynamıyorum. Oyun için 4 GB daha bellek takviyesi yapmanız gerekebilir.

Benim kullandığım 4 GB bellek olan A9 9425 modeli. 2300TL civarına almıştım Media Markt üzerinden. O bütçeye alınabilecek bilgisayarlardan birisi bu. Onun haricinde ikinci el bakarsanız daha performanslı ürünler alabilirsiniz.

i5-3230M günümüz için kendi içinde vasat bir işlemci olsa da A9-9425'den çok daha güçlü bir işlemci. 1000 lira altına alınabilecek eski laptoplarda rahatlıkla bulunabilir. Oyun işi ise bütçenle sıkıntı. İkincielde olabilir ama rakam da yükselir, sıfırda ise bazı oyunlar düşük ayarlarda olur çoğunlukla, gerisi ise hiç olmaz.

Ben ikinciel 8GB RAMli ya da yükselterek 8GB'a çıkaracağın bir ürün almanı tavsiye ederim.

Yok ben sıfır almak istiyorum dersen:

Bu ürünleri araştırabilirsin:Laptop Fiyatları ve Modelleri & 6 Taksit & %45 İndirim

i3-8145U, i5-8250U'dan performans olarak çok uzak değil, i5-7200U'dan %25 daha performanslı yani biri i3, diğeri i5 diye de aldanma. Aşağıda uzun bir listeden filtreleme yaptım, ilk rakamlar o listedeki performans sırasını gösteriyor. Araya birkaç da eski işlemci sıkıştırdım.

350-400 çıkarsan bütçenden, 8GBlı, 256GB SSDli, 8145U ürünler mevcut. Ürün yorum ve incelemelerine önem ver tabii.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Hocam oyun oynamak istiyorsanız harici ekran kartlı ve ileride 4GB RAM ilave yapılacak bir bilgisayar bakın. Biliyorum bütçeniz sınırlı o durumu bende yaşadım fakat oyun oynamak gibi aklınıza geliyorsa en azından ETS2, CS:GO ve Rocket League tarzında oyunları oynarsınız. Diğer türlü dahili GPU ile C.S. 1.6 tarzında eski oyun oynamak zorunda kalabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı