Merhabalar, maalesef bir virüs ile karşı karşıyayız ve eğitimlerimizi uzaktan, telefon ve bilgisayar başından almaktayız. Fakat hepimizin evinde bilgisayar olmayabiliyor, veya yeni, ucuz bir bilgisayar alınmak istediğinde karşımıza saçma sapan sistemler çıkabilmekte. Ben de sizlere günlük kullanım için oldukça yeterli, hızlı bir bilgisayar toplamaya çalıştım. Fakat belirtmek isterim ki bu bilgisayar oyun için değildir, oyun için kesinlikle yeterli değildir, 2000TL'ye oyun için çok daha iyileri toplanır. Bu sistem uzaktan eğitim için ve günlük kullanım, Office programları için biçilmiş kaftandır. Alışveriş için N11, Amazon Türkiye ve İncehesap tercih edilmiştir. Parçalardan bahsedelim.
25.11.2020 itibarıyla parçalar 2008 TL TL ediyor. Ekran kartımız yok, işlemcinin içindeki dahili grafik birimi bizim için yeterli, oyun yayın render gibi işlerimiz yok. Ve gayet iyi bir işlemci bu fiyata. Anakartımız da F/P ürünü. 2666 MHz RAM destekliyor ve çift slot olması bizim için önemli. İleride bir 4 veya 8 GB takılabilir. RAM olarak 4 GB tercih ettik eğer bütçe var ise bu ürün 200 TL fazla ödenip alınabilir. Veya bütçeyi arttırmak istemiyor iseniz şimdilik 4 GB ile idare edilebilir. Depolama olarak SSD tercih ettim bu çok değişken bir olay. Günlük kullanım için oyun vs indirmiyeceğimiz için yeterlidir. İleride 500-10204 GB HDD takılabilir. Veya sadece HDD'de tercih edilebilir. BU ürünü eğer daha fazla depolama alanına ihtiyacınız var ise 100 TL fazla verip SSD yerine tercih edebilirsiniz. PSU olarak 300W bile bize yeterli fakat ileride bir ekran kartı takmak istersek vs bir şey değiştirmeye gerek kalmasın diye 400W tercih ettim. Zaten 300W çok kaliteli ürünler yok. 80+ değil fakat kaliteli bir üründür. Aerocool'u diğer dandik markalarla kıyaslamayız. Kasa olarak dilediğiniz bir kasayı kullanabilirsiniz. Çok küçük olmamasına dikkat edin yeter. Yanı açık bir yapıda yani içeriye güzel hava verir. İçinde bir fan yok fakat biz 2 adet aldığımız fanı öne ve arkaya takarsak yeterli olacaktır. Zaten çok ısınacak bir sistemimiz yok. 2008 TL'ye an itibari ile toplanacak en mantıklı günlük işler için sistemlerden biridir arkadaşlar emin olabilirsiniz. Görüş ve önerilerinizi bekliyorum, eğer yazımı beğendiyseniz beğen tuşuna basarsanız sevinirim, iyi sosyaller.
Hocam Ram 8'den aşağı alınmamalı bence. birde 250GB SSD'ler yakın fiyatlara var. Onun dışında iyi gibi. Yalnız "Oyun için çok daha iyisi toplanır 2000TL'ye" kısmını merak ettim doğrusu
Evet var hocam dediğim gibi ben en temelden yaptım ve 8 GB bütçe var ise daha iyi olur diye belirttim. Win 10 için bence de yer yer yetersiz olabilir. Teşekkürler değerli yorumunuz için.
2.el aynı fiyata her zaman daha iyi parçalar olur hocam bu zaten tartışılamaz bile, fakat herkes sıcak bakmıyor 2.el parçalara. Ondan dolayı 0 parçalar tercih ettim. Değerli yorumunuz için teşekkürler.
Hocam RAM 8'den aşağı alınmamalı bence. Bir de 250GB SSD'ler yakın fiyatlara var. Onun dışında iyi gibi. Yalnız "oyun için çok daha iyisi toplanır 2000TL'ye" kısmını merak ettim doğrusu