Merhaba arkadaşlar. Ben Samsung LU28E590DS monitörü almak istiyordum. Bana bu monitörün 33 ms input lag değeri olduğu ve oyun oynarken problem yaratacağı söylendi. Bu input lag değeri oyun için aralığı ne kadar olmalıdır? Şu an kullandığım monitörün input lag değerini nasıl ölçebilirim? Eğer o monitör oyun için uygun değil ise, aklımda ASUS MG278Q veya ASUS PB287Q var. Sizce bu iki monitörden hangisi oyun için daha elverişli? Profesyonel oyuncu değilim, sadece zevk için oynuyorum. Bu iki monitörün input lag değeri nedir? Bana 2000 TL civarında önerebileceğiniz monitör var mı?
Input lag ekran kartından gelen görüntüyü monitörün işlemesi demektir. Genelde televizyonlarda görülen bir sorunken monitörlerin çözünürlükleride devasal şekilde artınca daha sık rastlanıyor. Bu değer diğer monitörlerde ne durumda bilmiyorum ama örnek verecek olursak eğer görüntünün sana geç iletilmesi. Mesela yarım saniyelik bir geçikme değeri var. Canlı bir yayın izliyorsun, sana gelen görüntü yarım saniye geriden geliyor.
Burdan amatörce ve mantıklı yapılmış testi incelemeni tavsiye ederim.
Birde benim şahsi fikrim bu değer bariz derecede önemli olsaydı eğer özellikler arasında bulunurdu.
Samsung monitörlerin renkleri gerçekten çok canlı ve 1 milyar renk desteği sunuyor. Onu yakından incelemeni tavsiye ederim.