2000 TL Intel i5 6600K Mini ITX Sistem Toplama

Asabi

Kilopat
Makaleler
12
Yer
DÜZCE
Daha fazla  
Meslek
GIDA MÜHENDİSİ
Ağustos 2015'te toplamış olduğum standart ATX kasalı sistemimi bir tanıdığıma veriyorum. Yerine salonumda az yer kaplayacak ufak çaplı bir canavar topluyorum. Siparişi 24 Nisan'da vereceğim. Hepsiburada'nın %10luk mobil indirimi ile kasa ve PSU hariç tüm parçaları Hepsiburada'dan alacağım. Sistem bileşenleri;
  • MSI H110i Pro DDR4 Anakart (alınabilecek en uygun DDR4 destekli mini ITX anakart)
  • Intel i5 6600K Skylake işlemci (6500 düşünüyordum ancak %10'luk indirimle aradaki fark 135 TL'ye indi)
  • 8 GB Kingston 2133 DDR4 RAM (En uygunu)
  • Sandisk Ultra II 120 GB SSD (Şu an Samsung 850 Evo kullanıyorum. En yakın performans ve en uygun fiyat)
  • WD 1 TB HDD (Seagate'den daha sessiz)
  • TX Silent Wind 108P 775/1155/1156/1150/1151 İşlemci Soğutucu (Şu an için OC düşünmediğim için yeterli gördüm) Daha sonra Amazon üzerinden Corsair sıvı soğutmaya geçebilirim.
  • Corsair Obsidian 250D Kasa (Alınabilecek en temiz mini ITX kasa)
  • Thermaltake SmartPower 550W PSU (düşük profilli ince kablolar, modülere fazla para vermeye gerek yok bence)
  • Ekran kartı olarak yeni nesilleri bekliyorum. Şimdilik onboard ekran kartı ile idare edeceğim. Belki gaza gelir Msi GTX 960 4G alabilirim. (Eski laptopumdaki AMD ekran kartından sonra AMD düşünmüyorum).
Kasa ve PSU hariç 1500 TL Hepsiburada'dan, kasa ve PSU ise 575 TL Webdenal üzerinden alacağım. Toplamda 2075 TL + Ekran kartı (MSI GTX 960 4G alırsam 775 TL)
İnternet üzerinden Windows 10 Pro temin edeceğim 80 TL civarı. (kinguin) Şu an kullandığımı G2A üzerinden almıştım ancak orada artık satılmıyor. Eklenip çıkartılacak bir parça varsa tavsiye niteliğinde alabilirim. Keyifli forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mini ITX bir sistem toplayacak olsam gözüm kapalı beyaz 380T alırdım. Biraz pahalı ama görünüşü bence çok hoş ve fiyatını hak ediyor. Size tavsiyem eski SSD'nizi söküp bu bilgisayarda kullanmanız olacaktır.
Modüler PSU'lar özellikle soğutması zor olan küçük sistemler için büyük avantaj sağlıyor.
Size tavsiyem o soğutucuyu almak yerine Intel'in stok soğutucusunu kullanmanız olacaktır çünkü boyut olarak aralarında pek bir fark yok.
Overclock yapmayacaksanız işlemciyi i5 6500 seçiniz. Overclock yapacaksanız anakartı Z170 seçiniz.

Öncelikle tavsiyen için teşekkür ederim. Bu tavsiyeyi değerlendirip işlemciyi i5 6500 ile değiştirdim. Stok soğutucu kısmına gelince 6600k da stok soğutucu yok malesef. Uygun yollu oc olmadan kullanılabilecek bir soğutucu olduğu için tercih etmiştim ama gerek kalmadı. 6500 de stok soğutucu mevcut. Kasa için değişiklik düşünmüyorum. 380T biraz büyük olduğundan koymayı düşündüğüm yerlere sığmaz. Daha küçük kasalar da var Thermaltake Core V1 gibi ama toz filtresi olmaması ve ön tarafında toz birikmesinden dolayı tercih etmedim. Yurtiçinde Fractal Design gibi markalar olmadığı için Corsair tercih ettim. TV ye bağlı kullandığım için boyutlar ve görsel benim için önemli. SSD yi sandisk olarak kullanacağım değişim işi tekrar format vs uğraşmak istemiyorum. Elimdeki pc yi olduğu gibi teslim edeceğim.
Siparişimi bugün verdim. Kısmet olursa bu hafta içinde tüm parçalar toplanmış olur. Kablolamaya çok özen göstermek istiyorum. Tüm aşamaları fotoğraflandıracağım. Buradan veya kullanıcı incelemeleri bölümünden paylaşırım.

Sipariş verilen parçalar;
Msi H110i Pro Anakart
İ5 6500 Skylake İşlemci
8GB Kingstone 2133 DDR4 Ram
WD 1 TB HDD
Sandisk Ultra II 120 GB SSD
Corsair Obsidian 250D Kasa
Thermaltake Smart Power 550W +80 Bronze
Ve kablolama için bolca zip kelepçe (Hepsiburada.com da 100lü set 5TL)

Mini ITX bir sistem toplayacak olsam gözüm kapalı beyaz 380T alırdım. Biraz pahalı ama görünüşü bence çok hoş ve fiyatını hak ediyor. Size tavsiyem eski SSD'nizi söküp bu bilgisayarda kullanmanız olacaktır.
Modüler PSU'lar özellikle soğutması zor olan küçük sistemler için büyük avantaj sağlıyor.
Size tavsiyem o soğutucuyu almak yerine Intel'in stok soğutucusunu kullanmanız olacaktır çünkü boyut olarak aralarında pek bir fark yok.
Overclock yapmayacaksanız işlemciyi i5 6500 seçiniz. Overclock yapacaksanız anakartı Z170 seçiniz.
Adam 2000TL nin 600 TL sini kasaya mı versin ?

Başlıktaki 2000TL yi moderatörler kafalarına göre düzeltmişler. Öyle bir sınırlamam yoktu. Zevkler ve renkler farklılık gösterir. Ben 170 TL lik Thermaltake Core V1 de alabilirdim ancak görselliği ve toza karşı zaafı oluşundan dolayı 357 TL ye Corsair Obsidian 250D tercih ettim.
Bu arada kasa ve psu yu webdenal üzerinden sipariş verdim. Araştırmalarıma göre alışveriş yapanlar var. İçimde biraz tereddüt olsa da kasayı bulmak çok zor fiyatı da uygun olunca güç kaynağı ile birlikte siparişini verdim. Bakalım artık kargoların gelmesi için beklemedeyim.

Kinguin üzerinden Windows 10 Pro OEM keyimi de 87TL ye aldım. Parçaların gelmesini bekliyorum sabırsızlıkla.

Mini itx sistemimi topladım detaylarıyla birlikte inceleme konum;
Corsair Obsidian 250D Mini İtx Kasa İnceleme ve Montaj

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı