Asabi
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- GIDA MÜHENDİSİ
Ağustos 2015'te toplamış olduğum standart ATX kasalı sistemimi bir tanıdığıma veriyorum. Yerine salonumda az yer kaplayacak ufak çaplı bir canavar topluyorum. Siparişi 24 Nisan'da vereceğim. Hepsiburada'nın %10luk mobil indirimi ile kasa ve PSU hariç tüm parçaları Hepsiburada'dan alacağım. Sistem bileşenleri;
İnternet üzerinden Windows 10 Pro temin edeceğim 80 TL civarı. (kinguin) Şu an kullandığımı G2A üzerinden almıştım ancak orada artık satılmıyor. Eklenip çıkartılacak bir parça varsa tavsiye niteliğinde alabilirim. Keyifli forumlar.
- MSI H110i Pro DDR4 Anakart (alınabilecek en uygun DDR4 destekli mini ITX anakart)
- Intel i5 6600K Skylake işlemci (6500 düşünüyordum ancak %10'luk indirimle aradaki fark 135 TL'ye indi)
- 8 GB Kingston 2133 DDR4 RAM (En uygunu)
- Sandisk Ultra II 120 GB SSD (Şu an Samsung 850 Evo kullanıyorum. En yakın performans ve en uygun fiyat)
- WD 1 TB HDD (Seagate'den daha sessiz)
- TX Silent Wind 108P 775/1155/1156/1150/1151 İşlemci Soğutucu (Şu an için OC düşünmediğim için yeterli gördüm) Daha sonra Amazon üzerinden Corsair sıvı soğutmaya geçebilirim.
- Corsair Obsidian 250D Kasa (Alınabilecek en temiz mini ITX kasa)
- Thermaltake SmartPower 550W PSU (düşük profilli ince kablolar, modülere fazla para vermeye gerek yok bence)
- Ekran kartı olarak yeni nesilleri bekliyorum. Şimdilik onboard ekran kartı ile idare edeceğim. Belki gaza gelir Msi GTX 960 4G alabilirim. (Eski laptopumdaki AMD ekran kartından sonra AMD düşünmüyorum).
İnternet üzerinden Windows 10 Pro temin edeceğim 80 TL civarı. (kinguin) Şu an kullandığımı G2A üzerinden almıştım ancak orada artık satılmıyor. Eklenip çıkartılacak bir parça varsa tavsiye niteliğinde alabilirim. Keyifli forumlar.
Son düzenleyen: Moderatör: