2000 TL Monitör önerisi

Chimaera

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Monitörün masaya sığması için gereken yükseklik 460 mm (46 cm)

Viewsonic XG2405 istiyordum fakat 50 cm üzerinde yüksekliği olduğunu sonradan fark ettim. Haliyle başka modellere yönelmek zorundayım.

2000 TL civarına; en düşük 144hz IPS veya VA panelli uzun yıllar götürecek monitör arıyorum.

Viewsonic XG2705
MSI OPTIX MAG271C

Şu iki seçenek dikkatimi çekti. Sizlerin de tavsiyelerini bekliyorum.

Son düzenleme:
24 İnç

27 İnç

ASUS modelin yükseliği
Phys. Dimension with Stand (WxHxD) : 537.61 x (526.99~376.99) x 217.72mm

37-52 cm arası yazmış. Benim masam 46 cm yüksekliğinde. Bu monitör rahatça sığar mı? Çok şüpheci kaldım bu konuda. Özellikle o arkadaki stand sabit olduğu için çok uzun görünüyor, kafamı karıştırdı.

Şunun yüksekliğini merak ediyorum...

O kısmı kaçırmışım, o standın uzunluğu 53-54 cm. Sığmayacaktır ama ben yerinizde olsam onu sığdıracak bir yol bulmaya çalışırdım. Ben alacak olsaydım benim masanın üst kitaplık bölümünü sökecektim mesela.

Kitaplığı söktüm diyelim, bu sefer onu koyacak yer yok. Mecbur 46 cm sınırına takılacağız.

Viewsonic XG2705 nasıl peki? 433.9 ~ 542,32 boyutlarında olduğu yazıyor. Sanırım onun da standı 54 cm. MSI gibi sabit ayaklı modellere bakmak zorundayız herhalde.

Dediğinize göre bu iki monitörü bulabildim.

Şu iki ürünü kıyaslayınca aralarında yalnızca boyut ve kavis farkı varmış.

Ayrıca 27 inç olan neredeyse iki kat fazla güç tüketiyor. 27 inç cuk diye oturacak aslında masaya, bilemedim

1080P için 27 İnç çok büyük oluyor. Piksel yoğunluğu azaldığı için görüntü kalitesi düşüyor. 1080P 23-24 İnç için ideal hocam. Eğer uzaktan konsol oynayacağım diyorsanız o zaman 27 İnç olabilir ancak yakın oturacaksanız hem gözünüz için hem güzel bir görüntü kalitesi için 23-24 İnç öneriyorum.

24 inç olan modelin yüksekliği de 41 cm, benim 15 yıllık kare monitörüm ile neredeyse aynı.
Philips 170s6fg/00 kullanıyorum 15 yıldır.

Boyum ve boynum biraz uzun olduğu için biraz kafamı öne eğerek bakmak zorunda kalıyorum. Monitör göz hizamda olsun isteyerek büyüklere baktım çünkü artık boynum ağrımaya başladı... Her konuda handikap çıkıyor karşımıza, tüm sorunlarımızı çözecek bir ürün yok piyasada
Samsung LC27JG54QQMXUF
MSI OPTIX MAG271C

Bu iki model arasında kalıp Samsung'u seçiyorum sanırım 2K olmasından ötürü. 46 cm yüksekliği ile masama da tam sığıyor.

@Korkmaz02 Bu Samsung monitör hakkında bir bilginiz var mı? Pek bir bilgi veya inceleme videosu bulamadım...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…