2000 TL monitör önerisi

Bütçe
2000 TL

killing_joke

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Genellikle film, dizi ve video izlemek için kullanacağım, arada oyun oynayacağım bir monitör almak istiyorum, bütçe olarak 2000 TL belirledim, 144Hz olsun gibi beklentilerim yok, sadece en az 2K desteklesin istiyorum, görüntü kalitesi benim için çok daha önemli, özellikle spor streaming servislerinde iyi görüntü kalitesi almak istiyorum, ViewSonic VX3276-2K monitörü ilgimi çekti ama yine de bir bilene danışmak istedim, aşağı yukarı aynı fiyatlarda önerebileceğiniz başka monitörler var mı yoksa bu monitör iyi midir?

Film dizi vb içerikleri özellikle karanlıkta izlemeyi seviyor iseniz contrast oranı yüksek olan panel tipi VA paneli tercih etmenizi öneririm. IPS panellerde panel tipinden dolayı kenarlardan ışık sızmaları olabiliyor ve contrast oranı VA panellere göre düşük olduğu için siyah renkleri ayırmada VA panel kadar başarılı değil. Ayrıca VA panellerin renk kalitesi de IPS'ten çok kötü değil, oyunlarda falan güzel bir deneyim sunacağını düşünüyorum.

IPS panellerde renkleri daha canlı görürsünüz fakat VA'nın kontrast seviyesini sağlayamayabilecekleri için dizi film izleme için önerme konusunda karasızım açıkçası. @SkyRose hocam konuya bi bakabilirse güzel bir öneri yapabilir gibime geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…