2000 TL mouse önerisi

Bütçe
2000
Hafiflik, üst seviye sensör, 4K polling rate ve çoklu bağlantı isteyenler için mükemmel bir öneri olmuş dostum. Listeme eklemeliyim bu fareyi.

A5 Ultra dururken bu alinmaz, malzeme kalitesi kötü, Dareu hakkında da fazla şikayet var.

Kötü malzeme kalitesine sahip Zenith Pro alacağıma A5 Ultra alırım. Malzeme kalitesi, mcu ve yazılım olarak çok daha iyi bir mouse. Nordic 52833 kısılmış bir mcu, SRAM ve flash olarak fazlaca düşük. Yazılımı da berbat.

Nordic 52833 MCU kısılmış filan değil, oldukça iyi bir MCU'dur. Malzeme kalitesi de gayet yeterli, A5 Ultra alüminyum kasa gibi konuşuyorsunuz sanki.

Nordic 52833 mcu kısılmış filan değil, oldukça iyi bir mcu'dur. Malzeme kalitesi de gayet yeterli, A5 Ultra alüminyum kasa gibi konuşuyorsunuz sanki.

Nordic 52833 Memory: 512KB flash, 128KB SRAM bulunduruyor. Bu fiyata kısık, iyi değil.

Malzeme kalitesi de fiyatına göre kötü ayrıca, yazılımı da kötü. Sırf Dareu klonu diye abartmayın, Dareu hakkında da tonla yapı kalitesi konusunda şikayet var bu mouse bazında.

Kağıt üstünde Nordic 52833 yazması tek başına kalite göstergesi değil. Önemli olan implementasyon: firmware optimizasyonu, sensör ayarı, kablosuz stabilitesi ve QC. Aynı MCU’yu kullanan onlarca mouse var, hepsi aynı performansı mı veriyor? Kısılmış MCU iddiası da klasik kulaktan dolma argüman. A5 in yazılımı ise hala sorunlu ve güncelleme desteği zayıf.

3-5 kişi sorun yaşadı diye sorunlu bir mouse olmuyor, Dareu bazında da oldukça çok şikayet var.
Yazılım konusunda MCHOSE çok daha üstün, Zenith Pro'ya göre.

SRAM ve flash olarak düşük olduğu için stabilite olarak 52833'te vasat bir mcu. Birebir aynı donanımın SRAM ve flash olarak kısılmış halinin öne geçmesine imkan yok, tersine yüksek polling rate değerlerinde 52833 yerleri öpen bir mcu.

İlk nesil 52840'la kıyaslarsak daha iyi sonuç çıkartabilir daha yeni olduğu için belki.

Kullanıcı yorumlarına bakarsan en basitinden Zenith Pro, Fantech Helios 2 Pro gibi Mouse'lar 52833 kullanmasına rağmen 4000 Hz'yi bile stabil veremiyorlar. Flash ve SRAM yetersiz geliyor yüksek polling rate değerleri için. Düşük polling rate değerlerinde fark olmaz ancak SRAM ve flash avantajından dolayı 52840 cok daha stabil çalışır 52833'e göre. Daha iyi bir mcu olsa üreticiler 52833 kullanırdı, 52840 değil.

Birisi piyasanın en iyi 2-3 Mcu'sundan biri, diğeride orta segmentte ancak kullanılabilecek, pazar payı çok düşük olan kısılmış bir mcu.

4K ve 8K Hz için'de fazla stabillik farkı oluşuyor tekrar söylüyorum. SRAM ve flash olarak 52833 sınırlarını gayet aşıyor Mouse'lar yüksek polling rate değerlerinde. Sıcaklık aralığı hariç hiçbir avantajı olmayan bir mcu. Biri kısılmış olup aynı CPU'yu kullanan iki Mcu'dan kısılmış olanın performansta öne geçmesine imkan yok.

Ayrıyeten Zenith Pro bazına dönersek de asıl sorunu mcu değil, yapı kalitesinin rezilliği. Realtek'in de günümüzde bir sorunu kalmadı.

Üst modellerde neden 52833 kullanılmıyor o zaman?

Flash ve SRAM yüksek polling ratelerde işe yarayıp yaramadığını testlere bakarak anlayabilirsiniz. En kısa örneğinde 52833 4k Hzi bile tam stabil veremiyor,

@muratscd

@Efe KIPKINER.

Kötü bir mouse değil Dareu'a 950 Pro'nun Rampage logosu basılmış hali 3395 sensör ve nordic mcusu var 4000Hz destekliyor.
Ama 2350'ye MCHOSE A5 Ultra varken alınmaz. Not Dareu'a 950 Pro'yu geçen yıl 1750 TL'ye aldım ve memnunum sorunsuz kullanıyorum.

SteelSeries Rival 3 veya Logitech G 305.

G305 kadar kötü bir mouse görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…