Yine merhaba
Bu konuda daha önce bir konu daha açmıştım,
@Egemen 'den aldığım öneriler doğrultusunda şu bilgisayarın bana uygun olabileceğini düşündüm:
Asus X550JK-XO012D Notebook, Fiyat: 1.655 TL +
Kingston Notebook 4GB 1600 MHz DDR3 CL11 Low Vers - Laptop, laptop fiyatları, notebook, dizüstü bilgisayar, asus laptop , lenovo notebook, dell dizüstü bilgisayar , hp bilgisayar
Bilgisayardan beklediklerim şunlardı:
-Grafik ve web tasarım ile uğraştığım için sadece Photoshop, Dreamweaver vb. programlara yaklaşık 5 GB RAM gerekiyor ve bazen bilgisayarı zorlayan programlar olabiliyor. Sürekli yeni sürümleri çıkıyor ve boyutları artıyor.
-Aynı anda 15-20 sekme rahat açılsın ve kasmasın.
-Sadece yazın canım sıkıldıkça oyun oynayabilirim. Gta4'e kadar yüksek grafiklerde rahat rahat oynayabilsem yeter
-Bilgisayarın pil ömrü 1-2 saat değil de en azından 3-4 saat gitse mükemmel olur.
-Bilgisayar stabil olsun, kasma ve donma olmasını istemem. 7-8 saat açık kalınca hemen çöken bir pc hayatta istemem.
-İşletim sistemi farketmez. Zaten orijinal 8.1 Embedded Pro yükleyeceğim.
Sorularım:
-Grafik ve tasarım programlarını kasmadan ve donmadan kullanabilir miyim?
-15-20 sekme rahat açılır mı?
-Hangi oyunlara kadar kasmadan iyi grafiklerde oynatabilir? (1 yılda 3 ay yani okullar kapalıyken oynarım)
-Bu bilgisayar bana göre normal olan kullanımda (ortalama 10 sekme ama bazen artıp azalabiliyor) %100 iken kaç saatte biter ve bilgisayarda kasma-donma olur mu?
-Böyle bana kaç yıl dayanır bu bilgisayar?
Çok şey istemiş olabilirim ama üzgünüm. Çok meraklıyım, yanlış seçim yapmaktan korkuyorum. Ayrıca önerilere de açığım.