2000 TL oyuncu monitörü önerisi

Bütçe
2000
Makaleler
3
İyi günler arkadaşlar. Bir tanıdık için monitör arayışındayım. Aklımda iki yıldır memnuniyetle kullandığım AOC 24G2U dahil bazı modeller var. Son kararı vermeden önce ekstra fikir almak istedim. Kriterleri şöyle belirteyim.
  • Bütçe 2000 liradır. Çok güzel olduğunu düşündüğünüz, fiyatının ederi bir alet varsa maksimum 2500 liraya zorlanabilir.
  • Oynanan oyunlar çeşitlidir. Hikayeli oyunlar ağırlıktadır. Bildiğim kadarıyla rekabetçi oyunları pek oynamıyor.
  • Monitör RX 6600 XT ekran kartlı bir kasada kullanılacak. O sebeple 2K çözünürlük ihtimal dahilinde olsa da FHD önceliğimdir.
  • FHD olursa 23-24", bütçeyi zorlamayı salık verecek kadar güzel monitörse 2K ~27" ekran büyüklüğü olabilir.
  • Panel türü olarak benim tavsiyem IPS önceliklidir. Kendisi kavisli ekran tercihi konusunda kararsız. Eğer güzel model olursa önüne kavisli (haliyle VA panel) bir seçenek de koyabiliriz.
  • Pivot özelliği haricindeki hareket kabiliyetlerine sahip olması tercih edilir. (Pivot şart değil.)

Bu özelliklerde bahsettiğim AOC 24G2U modeline benzer ViewSonic, ASUS, Acer, Dell vb. markalarda muadil modeller daha önce gördüm. Şimdi ya bulamıyorum ya da fiyatları sundukları özelliklere göre fazla kaçıyor. Önerileriniz bekliyorum.

Kavisli isterse diye şu opsiyon da var. Bilen varsa fikirlerini duymak isterim: MSI 23.6" MAG ARTYMIS 242C Gaming Monitör, Curved 1000R, VA, FHD, 165HZ, 1MS, Freesync Premium : Amazon.com.tr: Bilgisayar

Son düzenleme:
ViewSonic XG2405 alsın hocam 2-2.5k arasında şuan fiyatları

ViewSonic XG2405 alsın hocam 2-2.5k arasında şuan fiyatları
Sizce ~150-200 lira fazla vermeye değer mi? Güncel fiyatlarında böyle bir fark var. Özellik olarak 24G2U ile epey benziyor ve bize her ikisi de uyar. Bir zamanlar kendim için de monitör bakarken karşıma çıkmıştı.

O konuda hemfikirim. 2 seneyi doldurmak üzereyim ben de. Alternatifleri değerlendirmek için sordum. Şu an bir numaralı önceliğim kendisidir.
Yakın çevremde bu fiyat aralığında 4/5 tane monitör gördüm, kullandım. Görüntü kalitesi olarak hiç biri 24G2U kadar tatmin etmedi. Tabi bu benim çevremdekiler için.

Panel kaliteleri ortalama olarak aynı ama ben viewsonic'i ayağı ve malzeme kalitesi sebebi ile tercih ettim pişman etmedi.

Panel kaliteleri ortalama olarak aynı ama ben viewsonic'i ayağı ve malzeme kalitesi sebebi ile tercih ettim pişman etmedi.
Benim de aklıma takılan oydu. Ayağı yüzünden 24G2U'yu sevmeyenler oldu. Çok yer kapladığını düşünenler vardı. Ben bunu da alternatif olarak sunayım da kendisi seçsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…